Bygdemuseet reiser seg på Søgne gamle prestegård, og om kort tid skal det stå ferdig, inklusive tilbygget som ikke ble med da museet ble flyttet fra Leire til Lunde. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Jeg får en liten klump i halsen

  Nicolai Prebensen
  19. nov. 2019
  15:51
- Den 29. september 2014 sendte jeg, på vegne av Historielaget, det første brevet om behovet for å flytte Søgne Bygdemuseum til Søgne gamle prestegård som tross alt er kultursenteret her i bygda, sier Svenn Aadne Nilsen til N247 tirsdag ettermiddag.

Siden den gang har det blitt en anseelig mengde papirer i korrespondansen mellom Historielaget og Søgne kommune.

- Det har vært en jobb ja, men når jeg står her i dag og ser at museet reiser seg her på Søgnetunet får jeg en klump i halsen. Det er helt fantastisk å se at bygningen nå er der den hører hjemme. Plasseringen er perfekt, og dette vil øke besøkstallene til et helt nytt nivå. På Lunde var det ikke mange som var innom, sier han videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Relaterte artikler:

Nilsen berømmer både ordfører Astrid Hilde og Kenneth Harbak i kommunens eiendomsenhet for å ta tak i saken.

- Begge de to har støttet oss sterkt i dette arbeidet og har jobbet sterkt for at denne saken skulle løse seg. Uten dem er jeg ikke sikker på hva som ville skje, fortsetter han.

Prosjektleder Jonas Strømgren fra Kulturminnecompagniet og hans håndverkere er godt i gang med å reise museet i Eplehagen, og han er bestemt på at det kan bli et kranselag i løpet av to og en halv uke.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Svenn Aadne Nilsen likte godt det han så av Søgne Bygdemuseum på Søgne gamle prestegård tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen). 

- Hvis vi ikke får for mye regn eller snø, mener jeg at det er et realistisk mål. Det har vært en del ekstraarbeider i denne jobben, noen stokker er byttet ut og det har vært andre noe krevende arbeider i dette prosjektet. Helt ferdige blir vi nok ikke enda, men må jeg ned i romjula kommer jeg selvsagt, sier trønderen som skal være ferdig innen 2020.

Kenneth Harbak berømmer Svenn Aadne for den jobben han har gjennomført siden 2014.

- Nilsen er en streng kar, og vi har hatt mye kommunikasjon med han. Det hele begynte vel i 2013, og den første henvendelsen skriftlig kom høsten 2014. Siden har det gått slag i slag. Han er en mann som ikke gir seg med det første, men i dag er alt dette bare moro, nå som vi ser at alt faller på plass. På en helt riktig måte, avslutter han.

I tillegg til selve Bygdemuseet kommer et tilbygg i sør-østre del av bygget. Dette var et tilbygg som ikke ble med da museet ble flyttet fra Leire til Lunde. Tilbygget skal settes opp av murer Magne Lia og byggmester Øyvind Bakkevold. Begge selskapene var representert i et byggemøte på Søgne gamle prestegård tirsdag ettermiddag. Til stede var også representanter for Historielaget i bygda og bygdas Kystkvinner, representert av Lisbeth Røsstad. Laget har skjenket en bakerovn til bygdemuseet på Søgnetunet.

Prosjektleder Jonas Strømgren, murer Magne Lia og arkitekt Anders Pilskog ser på tegningene til tilbygget som skal bygges i forbindelse med oppbyggingen av Søgne Bygdemuseum. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no