Prosjektleder Jonas Strømgren og hans håndverkere har tirsdag demontert det meste av Søgne Bygdemuseum på Lunde. Snart fraktes alt til Eplehagen på Søgne gamle prestegård. (Foto: Nicolai Prebensen)

Her ligger museet stablet under presenning: - Vi ligger faktisk en uke foran planen

  Nicolai Prebensen
  17. sept. 2019
  12:26
- Vi har en revidert fremdriftsplan å forholde oss til, og nå ligger vi faktisk en uke foran den planen og vil flytte hele bygningen til Søgne gamle prestegård i løpet av kort tid. Om det blir før eller etter helgen er usikkert i dag, sier prosjektleder Jonas Strømgren i Kulturminnecompagniet. 

Selskapet har oppdraget med å flytte museet på Lunde til Søgnetunet.


Det var i slutten av august at N247 skrev om oppstartsarbeidet med å flytte museet, et arbeide som skal være ferdigstilt i slutten av november. Da skal bygningen vare på plass, ferdig satt opp på Søgne gamle prestegård.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I august sa Strømgren at prosjektet er et nitidig arbeide.

- Vi demonterer hvert eneste element, merker og lagrer elementene under tak før vi flytter alt til Eplehagen på Søgne gamle prestegård. Der skal alt settes sammen igjen, slik at museet blir identisk slik det står i dag. Det er mange skjevheter i bygget som skal settes opp igjen like skjevt, sa Strømgren til N247 dengang.

Tirsdag var stort sett hele museet tatt ned og hvert element merket slik at det skal bli mulig å sette opp igjen bygningen stort sett identisk slik den stod på Lunde.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgne Bygdemuseum er tirsdag kun en «plankehaug». Straks begynner arbeidet med å sette opp museet stein for stein og planke for planke på Søgne gamle prestegård. (Nicolai Prebensen).

- Noen reparasjoner blir det, men ikke svært synlige. Når bygget settes opp igjen skal det skal se ut slik det gjorde for få dager siden, sier han og synes selv at arbeidet til nå har gått svært greit.

- Det eneste jeg har å klage på er at jeg trodde at Søgne lå i Syden. I dag er det jo like kaldt her som det er hjemme i Trøndelag, avslutter han med et smil.

Tirsdag var spesialtist i bygningsvern, Odd Magne Løset på besøk for å se på arbeidene som gjøres med å flytte museet på Lunde til Søgne gamle prestegård. Her sammen med prosjektleder Jonas Strømgren i Kulturminnecompagniet. (Foto: Nicolai Prebensen)

Museet (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no