Vinnerutkastet til nytt skolesenter på Tangvall utarbeidet av BRG og Filter Arkitekter AS. (Foto: BRG/Filter Arkitekter AS.)

Detaljreguleringsplan for skolesenter på Tangvall vedtatt

  Jon Aamodt
  20. juni 2019
  21:32
- Jeg er for skolen og arbeidsplasser, men imot at det skal bygges på dagens idrettsplass, sa Helge Reisvoll da kommunestyret skulle vedta detaljreguleringplan for nytt skolesenter på Tangvall. 

I tillegg var Reisvoll misfornøyd med planens forslag til løsninger av arealene nord for dagens E39.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det nytter ikke bare med boliger, vi må ha arbeidsplasser også. Det er helt avgjørende for Tangvalls fremtid de grepene vi tar nå, kommenterte Venstres gruppeleder Arild Berge. 

- Gjort en kjempejobb
Ordfører Astrid Hilde (Ap) synes det er gjort en kjempejobb med reguleringen og sier det har vært et krevende samarbeid med fylket. Hun legger til at det fremdeles ikke er bevilget en krone derfra til byggingen og føyer til at det er viktig å ikke utsette saken til et nytt fylkesting overtar. 

Hilde legger til at det har vært jobbet lenge og av mange representanter fra ulike partier for å komme til dagens avgjørende behandling.

- Jeg er glad for det trykket vi har hatt, og det har vært helt nødvendig å komme igang nå for at ikke idretten skal bli skadelidende når byggingen starter i 2020. Jeg vil skryte av administrasjonen og av fylkeskommunen som har gått med på å bygge dette. Når vi går inn i nye Kristiansand i 2020, har vi satt spaden i jorda og da er vi i gang, oppsummerte ordføreren før saken ble tatt opp til avstemning. 

Mot stemmen til Helge Reisveoll (H) vedtok kommunestyret deretter detaljreguleringsplanen for nytt skolesenter på Tangvall


Vinnerskissen til nytt skolesenter på Tangvall. (Foto: BRG/Filter Arkitekter AS.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no