Se hele strekningen Kristiansand - Mandal i videovinduet over.

Ny E39: Løser inn eiendommer for 230 millioner kroner

  Nicolai Prebensen
  07. aug. 2018
  15:32
Nye Veier AS forventer å bruke 230 millioner kroner på å løse inn eiendommer langs den nye E39 fra Kristiansand vest til Mandal øst.

Det skriver fvn.no tirsdag.

Utbyggingssjef Harald J. Solvik i Nye Veier sier til avisen at selskapet har forhandlet med 150 grunneiere og har inngått en kjøpeavtale med de fleste.


Totalt har Nye Veier inngått en avtale eller blitt enige om avtale om å løse inn 34 hus, hytter eller næringsbygg. Blant dem er Søgne-selskapet Mur i Sør, som har solgt eiendommene på Lohnelier for 38,5 millioner kroner inkludert kompensasjon for dekking av flyttekostnader og lignende.

Tom Arne Aamodt i Mur i Sør forteller til Fædrelandsvennen at han flytter hele sin administrasjon til nybygget på Lunde i løpet av 14. dager. Selskapet har i dag 72 ansatte.

Nye E39 Kristiansand vest til Mandal øst er på 19 kilometer og har en total kostnadsramme på 4,5 milliarder kroner.Strekningen Kristiansand vest til Mandal øst skal stå ferdig i 2022.

Roger Tronstad foran huset på Monan han og familien flyttet fra i begynnelsen av februar i år. - Fint for kona, sier han. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no