En munnharpe fra 1700-tallet kom også opp fra dypet fredag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Hentet gjenstander fra «Juffrau Elisabedt»?

  Nicolai Prebensen
  16. okt. 2020
  14:40
Torsdag og fredag har personell fra Sjøfartsmuseet og Søgne dykkerklubb gjennomført en større jobb med å gjennomfotografere og hente opp gjenstander fra skipsvraket «Juffrau Elisabedt» som sank vest i Søgne 22. mars 1760. Sjøfartsmuseet hadde også med seg en stor ROV som har gjort mye av jobben som tok 15 timer torsdag.

Gjenstandene skal til Oslo for konservering og utstilling, og dykkerklubbens medlemmer håper også at noen av gjenstandene kan vises frem i bygda.

Skulle det skje kan du allerede fredag ettermiddag få en «sniktitt» på gjenstandene hjemme på gårdsplassen til Steinar Monsen fra klokken 18.00 til klokken 19.00 på adressen Røddingsstien 7. Monsen oppfordrer alle interesserte å parkere ved Lunde skole.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det kan fort bli fullt på gårdsplassen min, sier Monsen til N247 fredag ettermiddag.

N247 har skrevet en rekke artikler om funnet:
Opp fra vraket kom krukker, dybdelodd, en morter og av alle gjenstander en munnharpe. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Steinar Monsen, Karl Klungland og Geir Smebøle med noen av gjenstandene fra «Juffrau Elisabedt» som gikk ned vest i bygda i 1760. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Det er fantastisk å samarbeide med museets folk i en slik sak, og vi er takknemlige for at vi fikk være med på dette. Alle gjenstandene er selvsagt statens eiendom, men vi får håpe at vi kan få ned noen av gjenstandene til en visning her hvor vraket gikk ned. Imidlertid åpner jeg opp for en «privat» visning i en times tid i ettermiddag, og alle som ønsker det kan bare møte opp og ta bilder hvis det er ønskelig, sier Monsen i dykkerklubben.
Sist oppdatert 16.10.2020 klokken 22:30 av Nicolai Prebensen

En blå flaske hører med til sjeldenhetene å finne fra 1700-tallet. (Foto: Nicolai Prebensen)

Jan Kristoffersen i land på Høllebrygga etter to dagers samarbeid med museets personell. Det var han som fant skipsvraket sammen med dykkerkameraten Espen Lauritsen, begge i Søgne dykkerklubb. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no