Koalisjonen i Kristiansand bystyre er enige om ikke å gjøre endringer i institusjonstjeneste på Langenes nå. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Vil opprettholde institusjonstjenester på Langenes

  Jon Aamodt
  14. okt. 2020
  13:21
- Det er enighet innad i koalisjonen om å ikke legge ned avdelingen på Langenes i denne perioden. Vi ønske forutsigbarhet i levering av tjenester og mener det er viktig å bruke tid på å finne gode løsninger dersom det skal gjøres endringer, og med denne bakgrunnen er vi enige om ikke å gjøre endringer i institusjonstilbudet på Langenes nå, sier leder av helseutvalget Anja Ninasdotter Abusland (Sp) til N247 onsdag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mange rykter
Spekulasjoner om den videre eksistensen til omsorgstilbudene som i dag finnes på Langens ble for alvor kjent i kjølvannet av de foreslåtte endringer i hjemmetjenesten på Nodeland. I samme tidsrom ble det fra institusjonen sendt ut informasjon om det kunne bli endringer i det lokale tjenestetilbudet, endringer som på sikt kunne innebære flytting av avdelingen. 

- Det er disse signalene vi nå setter en stopper for i denne perioden. Koalisjonen har hele tiden ønsket å jobbe for gode løsninger. Vi ønsker ingen endringer på Langenes nå og vil sende et tydelig signal om dette, sier utvalgslederen. 

Hun understreker at det er institusjonsavdelingen på Langenes som i denne omgang er fredet dersom de 35 representantene i koalisjonen får flertall for sitt forslag. 

Budsjettsak
- Når det gjelder saken om hjemmetjenesten på Nodeland er dette noe vi vil komme tilbake til i budsjettarbeidet. Vi er spesielt opptatt av å finne gode løsninger som kan innebære oppmøte i Finsland for å sikre nærhet og gode tjenester også i denne delen av kommunen. Dette er en sak vi vil ha fokus på når vi skal arbeide med administrasjonens forslag til budsjett og økonomiplan om kort tid, avslutter Abusland. 

Sist oppdatert 14.10.2020 klokken 13:56 av Jon Aamodt

- Det er enighet innad i koalisjonen om å ikke legge ned avdelingen på Langenes i denne perioden, sier leder av helseutvalget Anja Ninasdotter Abusland. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no