Frivillige i Søgne: Fra venstre: Oscar Lohne, Tormod Try, Maren Try, Helene Hareland og Anne May Birkeland.

Fortsatt mye kontanter i bøssene

Publisert

Søndag gikk over 150 bøssebærere fra dør til dør under TV-aksjonen i Søgne og Songdalen. Det meldes om stor giverglede og stort engasjement for årets sak. Totalt er det i år samlet inn 2.254.008 kroner i Kristiansand.

Legger vi til det som kalles landsfordelt bidrag, som er støtte fra regjering, store nasjonale bedrifter og organisasjoner som fordeles på alle kommuner, er det samlet inn 6.571.373 kroner i kommunen.

I Søgne ble det samlet inn 101.550 kroner i bøssene, og i Songdalen var innsamlet beløp 48.500 kroner. Dette melder Kristiansand kommune til N247. I tillegg er det kommet inn mye gjennom Vipps.

Fornøyde

De lokale komiteene i Søgne og Songdalen er fornøyde med årets oppmøte.

– Vanligvis er det utfordrende å få tak i bøssebærere og sjåfører, men i år har dette gått over all forventning. Det er dobbelt så mange som har meldt seg gjennom «bli med-portalen» som tidligere år. I tillegg stillte ungdomsskolene og Agder Folkehøyskole med bøssebærere, sier Tormod Try fra den lokale komiteen i Søgne.

Ida Hirst (t.h.) og leder av den kommunale komiteen under årets TV-aksjon Merete Guldbrandsen.

Fra Songdalen melder Elin Kleppa og Anne Brattås om god stemning og godt oppmøte av bøssebærere.

– Dessverre manglet vi fem bøssebærere til å klare å dekke hele bygda, men det rapporteres om hyggelige møter og fine turer selv om været ikke var det beste. Vi vil rette en stor takk til alle som bidro i årets TV-aksjon.

I Kristiansand deltok over 1.000 frivillige bøssebærere og sjåfører i følge Ida Hirst og Merete Gulbrandsen fra TV-aksjonens kommunekomite.

– Vi er spesielt imponerte over Vipers-jentene som stilte som bøssebærere når vi vet de egentlig har mye annet å tenke på akkurat nå. Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har bidratt med innsamling og til alle som har gitt i årets Tv-aksjon, sier de i en kommentar til N247.

Powered by Labrador CMS