3D-skisse som antyder hvordan torget vil se ut når det er ferdig.

– Ferdig før jul

Publisert
Entreprenør er godt i gang med legging av stein og ferdigstilling av det som bli nordre torg på Tangvall.

Store byggeprosjekter har ført til betydelig transformasjon av Tangvall sentrum etter at formannskapet i Søgne kommune i 2017 behandlet et forslag fra rådmannen om regulering av utearealer på Tangvall. Første etappe i planen som da ble fremlagt ble gjennomført da Søgne kommune bygget om arealene utenfor biblioteket til et lekeområde for de minste.

Planene for Torvgada og området som omtales som nordre torg trengte imidlertid en ny runde på tegnebrettet etter at Tangvall Arena og et nytt skole- og idrettssenter ble regulert inn på Tangvall.

Våren 2023 ble området nordre torg levert tilbake til kommunen etter at det i en periode hadde blitt gravd ut til parkeringskjeller og området var benyttet som riggområde for utbyggingen av nytt kjøpesenter og boliger.

Endelig i gang

Når 2024 går mot slutten er endelig planlegging og konkurranse om arbeidet med transformasjon av området tilbakelagt. Det er selskapet Landskapsentreprenørene som har fått oppdrager med det rundt 1.400 kvadratmeter store torget som nå skal belegges med stein, beplantes og tilføres benker og ulike objekter for lek og aktivitet. Torget har en kostnadsramme på 6,5 millioner kroner, og finansieres via et spleiselag mellom Kristiansand kommune og utbyggerne.

Torget skal inneholde lekeplass med ulike elementer, hengekøyer, gressplen, sitteområde med benker og stoler og diverse beplantning. Opparbeiding av området skal etter planen være ferdig føl julen 2024.

Jacob Vågestad (t.h.) og Abel Sebuciv fra Landskapsentreprenørene legger kantstein med stor presisjon på Tangvalls nye torgområde. – Vi skal være ferdige før jul, sier de til N247.
Powered by Labrador CMS