Planlegger endringer i uteområder på Tangvall

Publisert

Det arbeides med flere parallelle prosjekt for å oppgradere og tilpasse offentlige uteområder på Tangvall. Det har tidligere blitt vedtatt planer for ny kollektivterminal i samarbeid mellom kommune og fylkeskommune. I tillegg ble det i daværende Søgne kommune vedtatt planer for oppgradering av torgområder og offentlige uteområder på Tangvall. 
- Med alle endringene som har kommet på Tangvall med nytt skolesenter og Tangvall Arena må uteområdene sees i en helhet. Tidligere planer passer ikke lenger inn og må justeres og oppgraderes før arbeidet ute i terrenget kan startes opp, sier rådgiver i Kristiansand kommune, Vibeke Wold Sunde til N247. 

«Nordre torg»
Området like øst for Tangvall Arena trinn I, den tidligere parkeringsplassen, skal opparbeides til et torgområde, omtalt som nordlig torg. Tidligere planer for dette områder må tilpasses utvikling som har funnet sted på Tangvall etter at planene ble vedtatt i Søgne kommune. 
Eksterne arkitekter er engasjert av kommunen for å lage nytt forslag til utforming, materialvalg og elementer som utplasseres i det offentlige uterommet. 
I følge kommunens rådgiver er målet å få laget en ny plan i løpet av 2023 og at nordre torg kan opparbeides våren 2024. 
Ny kollektivterminal
Etter at sikringen i bakkant av nåværende busstopp og inn mot anleggsområdet nå er fjernet, har ingeniørvesenet foretatt et mindre vedlikeholdsarbeid med å gruse og jevne ut høydeforskjeller. Kommunens rådgiver sier dette er et midlertidig arbeid for å gjøre området tryggere inntil prosjekt med ny kollektivterminal starter opp. 
Det er Agder fylkeskommune som prosjekterer den nye kollektivterminalen, og det er foretatt flere endringer internt i planområdet i forhold til tidligere vedtatte detaljreguleringsplan. Terminalen vil som tidligere forslag viste bli liggende i området nord for nedkjøring til den nye parkeringskjelleren, og i det siste planforslaget er det tegnet inn syv oppstillingsplasser for busser. Inn- ut utkjøring til terminalområdet skal gjøres fra øst. 
Nåværende fremdriftsplan antyder at prosjektet kan være klart til å legges ut på anbud før sommeren 2023 og være klart til å bli tatt i bruk mot slutten av inneværende år. Det er bevilget 10 millioner i ATP-midler til opparbeidelse av kollektivterminalen.
Sist oppdatert 08.03.2023 klokken 15:00 av Nicolai Prebensen
Foreløpig skisse av ny kollektivterminal på Tangvall. (Foto: Agder fylkeskommune)
I området rundt nåværende busstopp er det foretatt midlertidige utbedringer for å bedre fremkommelighet frem til ny kollektivterminal påbegynnes. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS