Kristin Ommundsen hadde hendene fulle under oppstarten av lørdagens arrangement. Her er hun fotografert like før nedtelling til start.

Stafett for livet: Mistet mor og bror, ble kreftfri og «fighter-leder»

Publisert Sist oppdatert
Noen av jentene på Fløys 13-årslag varmet opp med å løpe rundt løypa før de skulle spille kamp i Adidas-cup. Fra venstre Kamilla, Maria Viktoria, Lerke, Mille, Hermine, Johanna og Leona.

I 2014 mistet Kristin Ommundsen fra Nodeland son mor Bertha i kreft. Året etter led broren Ernst samme skjebne, og i 2016 døde pappa Olaf Kristian (OK) av hjerteinfarkt. Selv fikk hun påvist brystkreft i 2018.

Fire tilfeller

- Min far fikk påvist prostatakreft i 1996, og overlevde den. Men han døde av et hjerteinfarkt i 2016 på ferie på Kreta, sier Kristin som har vært gjennom noen beintøffe år.

Hun har fått føle denne lumske sykdommen tett på kroppen, og det var en forferdelig tung og vond tid da hun fikk beskjed fra sykehuset om at hun også var rammet. Tre dødsfall i så nær familie var liksom ikke nok.

- Jeg gikk og kjente på en klump i brystet, det bar rett til lege, og ble sendt videre til sykehuset. Etter møysommelige undersøkelser ble det konstatert brystkreft. Da var det bare å sette i gang med behandling. Det ble cellegift, operasjon og stråling i rundt ti måneder, sier Kristin, som ikke hadde hørt noe om arrangementet «Stafett for livet» den gang hun ble rammet i 2019.

En oppmerksomhet

Etter hvert ble hun kjent med andre, og «Stafetten» ble nevnt i noen samtaler.

Det var mange som stilte på startstreken under lørdagens åpning av «Stafett for livet» på Flekkerøy lørdag.

- Så da meldte jeg meg på i 2020 og så veldig frem til dette. Men, så kom koronaen. Det ble avlyst, og det samme skjedde året etter. I 2020 reiste arrangøren rundt og gav alle de påmeldte en oppmerksomhet, en liten, men veldig flott hilsen som et plaster på såret. Det glemmer jeg ikke, sier Kristin som stod på startstreken for aller første gang under «Stafett for livet, ytterst på gressplenen på Tangen i sentrum.

- Jeg fikk spørsmål om å være med som frivillig i fjor. Jeg takket ja, og så var det gjort. I dag er jeg leder av «fighterne». Vi var nærmere 70 personer samlet i kafeen i Flekkerøyhallen til nydelige smørbrød, kaker og kaffe. Og ikke minst til gode samtaler. Det trengs. Kreft er utbredt i dag, og det å samles, gjør noe med deg, sier Kristin, som skryter veldig av teamet hun er blitt en viktig del av.

Mye folk

Klokken 12.00 gikk startskuddet for årets stafett. En haug av partytelt var satt opp inne på Cemo Arena, samt en scene. For lørdag kveld er det konsert.

- Nå opplyser leder Tor Kristian Ludvigsen at det har møtt opp over 700 personer i de to første timene. Det er helt fabelaktig, og det varmer ekstra i solsteiken. Jeg jobber sammen med et utrolig flott team, med folk som bryr seg veldig om andre. Det merker nok de som i dag går rundt her med denne lumske sykdommen i kroppen.

– Det å spre glede betyr enormt mye, sier Kristin Ommundsen til N247 før hun farter av gårde.

Flere bedrifter/lag som har tilhørighet på Flekkerøy, stilte på startstreken. De fikk også hjelp av nær familie. Fra venstre Terje Guttormsen (Flekkerøy Elektro), Peder Asbjørn Pedersen (Herbalife), Erik Arild (Treningssenteret), Frode Stokkeland (Flekkerøy Bygg), Richard Tørressen (Rægestimen), Siri Martinsen (Skjærgårdsbygg) og Anette Nygård Kristoffersen (PitStop).

Oppgavene står i kø utover dagen. Bedrifter/firmaer med tilhørighet på øya stiller mannsterke opp. Også lag og foreninger. I tillegg til den trofaste Rægestimen.

Les også:

Powered by Labrador CMS