Lørdag går startskuddet for «Stafett for livet» på Cemo Arena på Flekkerøy. Arrangørene, med Lilly Aurora Godlund t.v. (programansvarlig), leder Tor Kristian Ludvigsen og nestleder May Linn Utsogn Johanson er klare til å ta i mot både deltakere og publikum.

Alt klart for «Stafett for livet» på Flekkerøy

Publisert
Det var mange deltakere som stilte på startstreken da arrangementet ble avviklet på Kristiansand stadion i 2019.

– Det hadde jo vært litt gøy om vi hadde slått rekorden på antall deltakende lag fra 2019. Den lyder på 37. Per nå har vi tangert den, så vi mangler kun én påmelding til, sier Tor Kristian Ludvigsen som er leder av årets «Stafett for livet», i regi av Kreftforeningen.

Mye folk

I år er arrangementet flyttet til Cemo Arena på Flekkerøy. Det hele startet opp i 2018 på gamle ærverdige Kristiansand stadion. Det ble en tro kopi året etter, men så kom pandemien. Det ble pause. Frem til i fjor da oppstarten ble lagt til den store gressplenen helt ytterst ute på Tangen der elva Otra renner ut i havet.

– I år kan vi ønske alle velkommen til Flekkerøy, sier leder Tor Kristian Ludvigsen, som under selve arrangementet får med seg rundt 30 medhjelpere.

– Det hadde jo vært veldig gøy om vi hadde slått deltakerrekorden på 37 lag. Folk kan melde seg på til og med fredag, sier Tor Kristian til N247.

Da «Stafett for livet» ble arrangert inne på stadion i 2019, krydde det av mennesker. Både av deltakere inne på indre bane og av publikummere. Nå håper arrangøren at mange tar turen til idrettsanlegget inne i Lindebøskauen til helgen, og samtidig at folk fra øya tar beina fatt og ikke opptar for mange parkeringsplasser.

To smeigedager

– Det er meldt strålende sol, så for publikum kan det bli to smeigedager på tribunene. Vi håper at det totalt kan dukke opp nærmere 1.500 mennesker. Det hadde vært veldig gøy, sier Ludvigsen som forteller at det blir kafé-åpent på lørdag ettermiddag, mens kiosken holder døgnåpent.

– Det blir aktiviteter for de minste, samt at det kjente lokale bandet The Bjorvands skal underholde på scenen sammen med andre artister.

Ett døgn

«Stafett for livet» handler om å melde seg på, enten som singel eller lag, som de aller fleste forholder seg til. Det handler om å gå runder i et helt døgn på yttersiden av de lange hvite kritt-strekene som kranser Cemo Arena. Eller gjerne gå ei litt lenger løype som går rundt Flekkerøyhallen.

«Stafett for livet» vare i ett helt døgn. Mange lag setter opp sine egne telt, og slik så det ut på den gamle stadion da mørket senket seg over Lundsiden.

– Hvert lag har sin egen rundeteller. Den blir trykket på, og registrerer hver runde som blir gått. Noen stiller med få deltakere, mens andre stiller med flere. Er du et lag på 12 personer, så går de rundt banen i to timer hver. Folk går gjerne i følge, og de har sikkert masse å prate om, sier Tor Kristian som gleder seg til åpningsseremonien som starter lørdag klokken 11.30.

Mange lokale

Det er påmeldt deltakere fra både Arendal, Lillesand, Birkeland og Vennesla for å nevne noen. Ellers kommer majoriteten fra Flekkerøy. Mange bedrifter fra øya har meldt på masser av folk, lag og foreninger det samme, samt private lag.

– Det varmer oss. Folk fra øya er jo veldig flinke til å stille opp når ting blir arrangert. Dette handler jo ikke bare om et løp. Hver runde teller like mye om du velger å gå rundt på Cemo Arena, eller rundt hallen, avslutter Tor Kristian Ludvigsen.

Powered by Labrador CMS