Simon Jacobsen, Mariell Kleiven, Thea Odde, Madelen Hatlestad og Malene Kaalsaas mener det er dyrt å kjøpe sin første bolig.

– Håper å kunne realisere boligdrømmen 

Publisert

I en tid med et stramt boligmarked er flere unge førstegangskjøpere bekymret og urolige for krav til egenkapital og muligheten for å gå til anskaffelse av sin første bolig. Tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) viser at andelen som trenger hjelp fra foreldrene til sitt første boligkjøp er stigende.

Torsdag 17. Oktober inviterte utbygger på Tangvall til informasjonsmøte på O’Learys. Arrangementet rettet seg mot unge boligkjøpere primært i alderen 18 til 30 år. Over 100 ungdommer med drømmer om sin første bolig hadde møtt frem til møtet der representanter fra bank og megler fortalte om hvordan unge skal kunne realisere boligdrømmen, sparing, og hvor smart det er å investere i bolig tidligst mulig.

Innlederne orienterte og kom med tips til hvordan boligdrømmen kan realiseres og viste frem et eksempel på utgifter mange ungdommer bruker på mat og drikke i løpet et år, og sammenlignet tallene med sparing og investering.

Mads Roland, Henrik Schmidt-Johnsen, Theodor Meberg, Henrik Zachariasen og Tobias Andersen vil inn på boligmarkedet raskest mulig

Skryter av opplegget

Ved ett av bordene møtte vi en gjeng 20-åringer som alle drømmer om å investere i egen bolig.

Mads Roland, Henrik Schmidt-Johnsen, Theodor Meberg, Henrik Zachariasen og Tobias Andersen er alle enige om at det er vanskelig å komme inn på boligmarkedet i en tid med en høy rente og andre krav. Gjengen skryter av opplegget denne kvelden på Tangvall.

– Dette er et utrolig fint opplegg om et tema som er relevant for alle unge og en god anledning til å få informasjon på, sier de.

De håper alle at de skal kunne realisere boligdrømmen innen kort tid.

Ved et annet bord treffer vi på Simon Jacobsen, Mariell Kleiven, Thea Odde, Madelen Hatlestad og Malene Kaalsaas. De mener det er dyrt å investere i bolig og at flere unge derfor velger å bo hjemme lengst mulig for å spare.

– Det er nok vanskelig for unge uten foreldre som kan bidra som kausjonister eller til egenkapitalen, hevder Madelen Hatlestad, mens Mariell Kleiven synes opplegget de deltar på denne kvelden er et utrolig bra initiativ.

– Ta de riktige valgene

Jesper Mathisen fortalte ivrig om egne erfaringer til rundt 100 unge som vil inn på boligmarkedet

Et av kveldens høydepunkt var TV-profilen Jesper Mathisen som hadde tatt turen til arrangementet. Han sier til N247 at det betyr mye for han å fortelle om egne erfaringer.

– For meg betyr det utrolig mye å kunne reise rundt og fortelle ungdom om å ta de riktige og gode valgene og hvilke konsekvenser det kan få om man ikke tar disse valgene. Jeg tror det er bra for unge å få historier fra noen som har vært ute å kjøre, for deretter å komme seg tilbake på sporet igjen. Det er altfor lite opplegg i skolene som handler om familieøkonomi og det å ta kloke valg, sier han til N247. Mathisen har tidligere vært åpen om sine utfordringer som spilleavhengig.

Også han skryter av arrangementet, og han har stor tro på at Tangvall utvikler seg positivt som sentrum.

Salgs- og markedssjef i Mur i Sør, Cato Hersvik-Olsen oppsummerte arrangementet som positivt. Han er fornøyd med at så mange unge og førstegangsetablerere deltok denne kvelden.

– Dette er over all forventning. For oss som utbyggere er det viktig å ta et samfunnsansvar og vise ungdom at det finnes ulike måter å finansiere sin første bolig på, avslutter Hersvik-Olsen.

Powered by Labrador CMS