Agders lag i Team Rynkeby startet årets sykkeltur til Paris fra barneavdelingen på sykehuset i Kristiansand.

Sykler til Paris for å støtte Barnekreftforeningen

Publisert

Nok en gang deltar lokale syklister i arrangementet hvor 2.000 syklister legger ut på en lang tur som ender opp i Paris. Det er Team Rynkeby, et veldedighetssykkellag med 2.000 syklister i Europa fordelt på 60 lag, der 10 lag er norske, som fredag legger ut på første etappe frem mot målet i den europeiske storbyen.

Agder har et eget lag med 20 ryttere og fem på serviceteam i alderen 38-74 år med 13 damer og 12 menn. Årlig samler vi inn penger til Barnekreftforeningen som forvalter alle innsamlede midler til forsking på barnekreft. Barnekreftforeningen har for øvrig fått årets NRK-tv innsamling til høsten.

Alle ryttere betaler selv alle sine utgifter, og det koster å være med, med utgifter til sykkel, reise, tøy mat og annet. Dette slik at mest mulig går til innsamlingen og til det gode formålet. Fjorårets Agder-lag fikk inn hele 1,4 millioner kroner.

Også i år deltar lokale ryttere på sykkelturen som ender i Paris lørdag 6. juli.

Også på årets lag er det med ryttere fra Søgne, Arild Løite, Bjørn Egeli og Tim Hope som egentlig er Søgnebu, men har flyttet til Korsvik for tre år siden.

En sentral del av prosjektet er å sykle 1.500 km til Paris. Vår avgang er fra Kristiansand fredag 28. juni, og etter ni etapper med cirka 18 mil per dag når vi Paris, sammen med de 2.000 andre syklistene, lørdag 6. juli.

Vi på Agderlaget startet den første etappen fra barneavdelingen på sykehuset i Kristiansand. Det var utrolig hyggelig at så mange ansatte møtte oss med flagg og banner for å hilse oss på laget god tur til Paris. Nå er vi i gang.

Powered by Labrador CMS