Seniorsenterets kjøregruppe på tur til restauranten Under torsdag. De slapp ikke inn, men fikk et lite glimt inn i restauranten. (Foto: Privat)

- Om så jeg må lenke meg til bussen

  Nicolai Prebensen
  05. juli 2019
  13:02
Torsdag var Seniorsenterets kjøregruppe for eldre på tur til blant annet restaurant Under i Lindesnes. Primus motor Bjørg Bjørsvik sier at det var et under at de kom frem til Under.

- Det var et ufyselig vær, men vi kom frem med bilen vi disponerer og en privatbil. Vi var 14 personer totalt med hjelpere og hadde gledet oss til å se restauranten, men vi fikk kun se den utenfra. De drev ikke med omvisning, sier hun, men legger til at det ikke la noen demper på reisefølget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Disse turene våre er veldig viktig for brukerne, og vi har det kjempegøy. Etter «befaringen» på Under dro vi til hotellet der ute og spiste en bedre middag, slik vi alltid gjør på disse turene. Alle koste seg, og nok en gang stilte våre sjåfører som bare gjør en helt fantastisk jobb, fortsetter Bjørsvik som nå sammen med resten av de frivillige og brukerne ser frem til å få den nye bussen som politikerne bevilget penger til tidligere i år.


- Når denne bussen blir levert en gang nærmere jul skal den lenkes til bygda. Den skal vi her i Søgne disponere akkurat slik vi vil. Behovet for disse turene er stort. Mange eldre sitter hjemme alene. Det er ikke slik som i gamle dager hvor barna bodde rett i nærheten. Disse eldre spiser dårlig fordi de ikke har matlyst når de spiser alene. Turene med middag betyr enormt mye, og her knyttes også nye vennskap. 

Skryt
- Jeg må også få lov til å skryte av sjåførene våre. Vi har også fått inn en ungdom på 73 år, og han er den yngste sjåføren vi har. Det er tungt arbeide å få løftet inn rullestolbrukere når vi skal på tur, men med den nye bilen får vi utstyr til å løfte med og også det vil lette jobben vår når vi skal ut på tur.

Dermed har Seniorgruppa i Søgne sendt en klar advarsel til den nye storkommunen. Det er uaktuelt å stasjonere den andre steder enn i Søgne.

- Om så jeg skal lenke meg fast i bussen, avslutter Bjørg Bjørsvik lattermildt.

Middag på restaurant er en viktig del av dagen når kjøregruppa for eldre er på tur. (Foto: Privat)

Bjørg Bjørsvik er her sammen med Åse Mikalsen som den gang var eldreminister i regjeringen Solberg. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no