Rådgiver i Kreftforeningen Ane Ek Drange håper engasjementet i Søgne vil smitte over på flere kommuner i Agder og gi et løft for hele Agder. (Foto: Jon Aamodt)

Kan bli tidenes «Krafttak» i Søgne

  Jon Aamodt
  02. mars 2018
  10:01
- Forbilledlig for resten av Agder. Vi har god dekning i mange kommuner i Agder, men så stort engasjement og på så mange fronter som vi ser i Søgne i år er uvant for oss. Dette er helt unik og veldig gøy når så mange tunge aktører som folk kjenner til engasjerer seg i aksjonen, sier rådgiver i Kreftforeningen Ane Ek Drange til N247.  

Hun trekker spesielt frem engasjementet til følgende lokale aktører:

  • Søgne videre gående skole, bøssebærere
  • Agder Folkehøgskole, bøssebærere
  • Søgnes innsamlingskomite¸ bøssebærere og digital innsamling
  • Søgne kommune bidrar med 1 krone per innbygger
  • FSC Søgne med krafttak-dag
  • Løpegruppe frem mot «Løp for livet»
- Det siste er Family Sports Club (FSC) som har kastet seg på. De skal ha egn «Krafttak-dag» lørdag 10.mars. Da blir det flere ulike krafttaktimer med spinning, styrke og zumba. I tillegg er det opprettet en løpegruppe i regi av treningssenteret. Her kan også folk som ikke er medlemmer være med å trene frem til «Løp for livet» som arrangeres i Kristiansand 15. mars, sier Drange. 

- Alle kan være med på FSC
- 10. mars har vi åpent for alle som sammen med oss vil være med å ta et krafttak gjennom å fokusere på egen helse. Vi har fått en egen VIPS-konto for alle som vil støtte aksjonen når de er innom, sier Benedicte Andresen, daglig leder ved FSC.

Hun forteller videre at Hilde Cathrine Eikeland vil lede to tirsdagtreninger for de som vil være med å løpe i Kristiansand 15. mars. Hun ønsker å få med så mange som mulig til det 4,2 kilometer lange løpet og vet at mange kvier seg for å stille opp alene i byen. 

- Terskelen for å bli med er ikke så høy når du er med i en gruppe, og vi skal få alle med oss til mål, enten de går eller løper, sier Andresen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse


- Ønsker å engasjere seg
- Vi hører ofte at folk har lyst til å være med på noe, men vet ikke helt hvordan de skal engasjere seg. Det betyr mye for mange å være med å ta et «Krafttak». Nå skjer det så mye her i Søgne at det bør være lett for de som ønsker å engasjere seg i et av de tiltakene som skal foregå, sier Drange. 

Hun håper engasjementet fra Søgne vil smitte over på resten av kommunene i Agder og gi et løft til hele landsdelen. 

De viktigste aktivitetene til «Krafttak mot kreft» i Søgne i år er:
  • 8. mars, innsamlingsdag med bøsseaksjon
  • 10. mars. «Krafttak-dag» på FSC
  • 14. mars, elever fra Agder Folkehøgskole har innsamlingsdag
  • 15. mars, «Løp for livet» i Kristiansand
Søgne eller Songdalen?
- Det har blitt sagt at Søgne skal overgå Songdalen i årets innsamling, men husk at i Songdalen har vi våre trofaste og utrolig dyktige komité i Tuntrallen. De har lang erfaring og vet hva de holder på med, avslutter Kreftforeningens rådgiver. 


Daglig leder ved FSC Benedicte Andresen og rådgiver i Kreftforeningen Ane Ek Drange. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no