8. mars er det tid for <>. Heidi Johansen og Erle Holstad Wrigth (med Sonja på fanget) er med å koordinere innsamlingen i Søgne. (Foto: Jon Aamodt)

- Skal skape engasjement og få folk til å gå med bøsser

  Jon Aamodt
  22. feb 2018
  12:53
Det nærmer seg den årlige innsamlingen «Krafttak mot kreft» der årets tema er «Å leve er mer enn å overleve».

- Det er mange som ikke vet at selv om en person er fri for kreft, er det mange som har senskader som fører til smerter eller legger begrensninger på livet etter kreften, sier Erle Holstad Wright. 

- I dag regner vi at en av tre får kreft og når vi inkluderer familie og nære venner er det veldig mange som blir berørt. Senskader er ikke så lett for andre å få øye på og kan være vanskelig å videreformidle, derfor er det mange som tenker at når kreften er borte så er du frisk igjen, sier Heidi Johansen. 

- Stort behov for bøssebærere
Johansen og Wrigt er begge med å koordinere innsamlingen som i år skal foregå 8. mars.

- Det er dette som datoen for årets aksjon, og det er da vi skal rundt med bøsser. Det er stort behov både for bøssesærere og for de som bare vil være sjåfører, sier Johansen.

- En fin anledning til å få seg en ettermiddagstur på et par timer, og flere kan gjerne gå sammen, legger Wright til. 

«Krafttak mot kreft» har vært arrangert i ulike former fra 2003. Nå håper de to lokale koordinatorene at aksjonen skal bli innarbeidet som en fast årlig dag. I fjor ble det samlet inn rundt 40 millioner kroner. Lokalt ble det samlet inn rundt 90.000 kroner i Søgne, mens Songdalen samlet inn rundt 110.000 kroner. 

Artikkelen fortsetter under annonsen. 
Annonse

Skoleelever engasjert i innsamlingen
Både Søgne videregående skole og Agder Folkehøgskole er engasjert i innsamlingen. Fra folkehøgskolen vil det komme elever rundt og samle inn, men dette blir først den 14. mars. Fra Søgne videregående er det russen som er involvert i innsamlingen. 

- Skal vi slå Songdalen så trenger vi mange bøssebærere. Jeg oppfordrer alle politikere til å melde seg, sier Johansen som selv sitter i kommunestyret. 

Kommunestyret har allerede bestemt å støtte aksjonen med en krone per innbygger. Det er fullt mulig å gi penger til aksjonen via internettsiden. Her er det også tilrettelagt for bedrifter som trenger dokumentasjon på pengebruken. Følg denne lenken dersom du vil gi en gave til innsamlingen.

Vil du melde deg som bøssebærer, kan du gjøre det ved å følge denne lenken, eller du kan sende en SMS til 986 45 546/Erle eller 406 08 133/Heidi. 
Sist oppdatert 22.02.2018 klokken 12:59 av Jon Aamodt

Kommunesyrepolitiker Heidi Johansen oppfordrer alle politikere til å melde seg som bøssebærere. (Foto: Jon Aamodt)

- Ta gjerne med venner og bruk to timer til en fin ettermiddagstur mens dere samler inn penger 8. mars, sier koordinator Erle Holstad Wright med fem måneder gamle Sonja på fanget. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no