19 år gamle Sindre Tveiten gikk helt til topps i årets første Norgescuprenn i snowboard lørdag. (Foto: Privat)

Vant Norgescuprenn i snowboard

  Jon Aamodt
  07. jan 2018
  14:04
19 år gamle Sindre Tveiten gikk helt til topps i sesongens første Norgescuprenn i snowboard lørdag. Rennet ble kjørt på Vierli ved Rauland i Telemark og er det første av seks renn som inngår i årets Norgescup. Rennet på Vierli hadde flere internasjonale deltagere i tillegg til de norske utøverne. 

- Det er første gang jeg er på pallen i et seniorrenn så dette var selvsagt kjempegøy, sier Tveiten til N247.

Tveiten som har kjørt aktivt i syv år har tidligere hatt plasseringer helt i toppen i juniorklassen både i nasjonale renn og i Europa. 

Opprinnelig Søgne-gutt
Sindre er født og oppvokst i Stokkelandsskogen og gikk på Langenes skole fram til han skulle begynne i tredjeklasse. Da flyttet familien til Hovden hvor han fremdeles bor og går på skole. 


- Jeg går fremdeles på skigymnaset på Hovden, men de er veldig flinke til å hjelpe og legge til rette for at jeg kan delta på treninger og konkurranser. I tillegg har jeg god støtte fra Otto Eriksen til reiser og trening, sier Tveiten.

- Målet videre for sesongen er å gjøre det så godt som mulig i Europacup og å kvalifisere til deltagelse i verdenscuprenn, avslutter Tveiten som i morgen setter seg på flyet til USA for å delta på en tre ukers treningssamling i Breckenridge, Colorado.

Sindre Tveiten bor og trener på Hovden. Bildet er fra en "vanlig dag" i bakken på Hovden. (Foto: Privat). 

Sindre Tveiten kommer fra Søgne og flyttet til Hovden da han begynte i tredje klasse på skolen. (Foto: Privat)

Sindre Tveiten på toppen av seierspallen lørdag. Til venstre Anthon Bosch (Sør-Afrika) som som på andreplass og Sigurd Vargdal, NTG Geilo som endte på tredjeplass. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no