Sindre Skjellanger Tveiten i Sveits i 2016. (Forsidebildet: Process Films).

Fra strandliv i Søgne til snowboard i Setesdalen

  Nicolai Prebensen
  13. mars 2017
  19:48
Av Nicolai Brenna Ertzeid (Oppdatert)

(Hovden): Da Sindre var åtte pakket familien Skjellanger Tveiten koffertene, og dro fra Stokkelandsåsen i Søgne til Hovden. Ikke at han klaget noe nevneverdig. Den da lille pjokken hadde allerede utviklet en forkjærlighet for vann i dets frosne og luftige element, og gledet seg til å ta fatt på alskens vintersportaktiviteter. Snowboard stod nemlig tidlig på ønskelista til jul.

Rookie Team
Da Sindre var 11 år gammel bestemte han seg. Han ville bli snowboardkjører. Da Hovden Skigymnas høsten 2011 startet en snowboardlinje, var valget klart som snøen i januar er hvit. Allerede da han gikk i niende klasse ble han tatt opp på Hovden Skigymnas sitt Rookie Team. [Rookie = nybegynner, journ. anm.]. Å være Rookie var dog ikke helt uten utfordringer. I niende klasse falt han og fikk indre blødninger i den ene ankelen. I tiende klasse fikk han et komplisert brudd i foten og måtte operere inn en skrue. Den siste skaden fikk han rett før opptakssamlingen på Hovden Skigymnas. Et opptak som skulle definere de neste fire årene av livet hans.

Sindre er nå 18 år og går på Setesdal videregående skole, avd. Hovden, populært kalt HSG (Hovden Skigymnas). Der går han selvfølgelig på snowboardlinja. Han har delt tredjeklasse i to, og har omtrent halvparten av fagene i år, og resten av fagene neste skoleår. På den måten får han anledning til å satse på det han aller helst vil gjøre, å kjøre brett.

Video
I videovinduet viser Sindre hva han gjorde da han var på en to ukers treningssamling i Saas-Fee i Sveits. Turen er fast takst for snowboard- og freeskiutøverne på HSG.

Sindre har allerede hevdet seg i Norgestoppen for juniorer, med flere pallplasser i fjorårets NM. I år kjører han første år som senior. Kjøremessig har konkurransene i år være bra, men ikke resultatmessig, sier Sindre som ikke virker helt fornøyd. Likevel har han en 6. plass fra Norgescupen på Geilo og en 20. plass i Europacupen i Frankrike som beste resultat denne sesongen.

Reising
Denne vinteren blir det mye farting, og N247 fikk tak i Sindre før han reiste til Bulgaria for å kjøre Europacup i sloopestyle. Sloopstyle er en løype med 2 -3 railelementer og 2 – 3 hopp. Det er to konkurranser på to dager, i samme løype.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sindre på puddesnø. (Foto: Synnøve Medhus (HSG)).

- Det er kostnadseffektivt, sier Sindre med et lurt smil.

- All reisinga koster, men jeg har heldigvis greie sponsorer som hjelper meg med utstyr, legger han til.

Han er sponset av OutOf, Taake og Sport1 Hovden, som bidrar med henholdsvis goggles og hjelm, luer samt snowboard og bindinger.

Østerrike
Etter å ha vært i Bulgaria flyr han direkte videre til Østerrike for å kjøre Spring Battle, også en slopestyle-konkurranse. Denne konkurransen skiller seg fra vanlige slopestyle-konkurranser ved at runnet blir filmet, og det er det beste runnet til slutt blir tellende. Filminga pågår over to eller tre dager, i fire til fem timer hver dag.

- Det er en ganske intens, men morsom opplevelse, sier Sindre som nå er tydelig gira.

Etter det, 28. mars – 2. april, venter det som er et av de desidert største høydepunktene for Sindre denne vinteren, nemlig NM på Hovden, hjemmebanen.

Hvilket forhold har du til Søgne i dag?

- Jeg har ikke vært der på en stund, men kjørte gjennom på langkjøringa da jeg tok lappen. Det vekte mange gode minner. Familien bor for det meste i Greipstad, men jeg har enda en del kompiser i Søgne, sier han.

Hvordan er det å bo på Hovden?

- Stille og rolig. Vi har det vi trenger. Snowboard-linja er her, som gjør at det er mange likesinnede her. Det bidrar til at det er et godt miljø. Skolen er også veldig godt tilrettelagt for oss når vi reiser så mye som vi gjør. Det er ikke så mye mas her som det var hjemme i Søgne. Men jeg savner skjærgården. Og selvfølgelig softisene i Høllen, sier han lattermildt.

Hva er målet ditt for sesongen?

- Topp 10 i NM, kommer det kontant. Etter å ha tenkt seg litt om legger han til:

- Det norske landslaget kommer til Hovden for å kjøre NM, så en topp 10 plassering vil være en meget solid prestasjon. Også å komme til finalen i Europacupen i Bulgaria, ville være topp, sier han videre.

(Foto: Ferdinand Steen Finmark).

Hva er planene dine framover?

- Fjerdeklasse med mindre skole neste år, og å delta i flere Europacuper. Satser på å nå et høyere nivå. Målet er å utvikle kjøringa. Langsiktig ønsker jeg å kjøre verdenscup.

Hva er tankene dine rundt NM på hjemmebane?

- Tror det blir bra! Hovden har Norges beste park! Folk er motiverte for et bra arrangement og står på for å gjøre dette til vinterens beste arrangementet. Det blir gøy å få vist resten av Norge hva Hovden er gode for, både med tanke på kjøring og parken. Det blir moro å vise seg fram for venner og kjente. Hadde vært trivelig å se gamle kjente fra Søgne her oppe under NM, avslutter 18-åringen.

Oppdatert:
Sindre har de to siste dagene deltatt i Europacup i Sloopstyle i Bulgaria og har levert.

Mandag endte han på tredjeplass og i dag tirsdag på fjerdeplass. Bildet er fra premieutdelingen mandag. Sindre t.v. (Foto: www.actiongraphers.com).
/>
Sist oppdatert 14.03.2017 klokken 18:15 av Nicolai Prebensen

Sindre "på jobb". (Foto: Synnøve medhus (Hovden Skigymnas).)


Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no