F.v. Odin Monsen, Trond Jarle Repvik, Steinar Monsen og Morten Lossius drar opp en sak fra sjøen ingen riktig visste hva var. (Foto: Nicolai Prebensen)

Mye av jobben gjort

  Nicolai Prebensen
  14. apr 2016
  20:17
Torsdag samlet mange Høllen-beboere seg til vårdugnad. Det ble plukket søppel fra Stauslandsveien og helt ned til sjøen. På brygga holdt Søgne dykkerklubb sin dugnad på sjøbunnen inne i havna. Hele 11 dykkere, inklusive fridykkere ryddet bunnen og samlet de mindre gjenstandene i «bigbags».

Se video fra sjøbunnen i Høllebukta før dugnaden

Stiger og veiskilt
På land jobbet andre medlemmer i dykkerklubben og Høllen-beboere i skjønn forening og sørget for at containeren fra Norsk Gjenvinning ble fylt til randen av sykler, jekketraller, tomgods, masse glass, stiger, handlevogner, veiskilt og mye mye mer.

Til å ta de tyngste løftene opp av sjøen stilte TM Hansen med kranbil. Det ble mye som kom opp av sjøen torsdag ettermiddag.

Dugnadsgrill
En dugnad er ikke bare jobb. Prosjektleder for arbeidet på land, Cathrine Aanensland hadde sørget for at alle frivillige ble servert nygrillede pølser fra en svært nærliggende kolonial, i lompe fra et lokalt lefsebakeri. Ispinner var det en annen kolonial like oppe i bakken som spanderte, og jammen hadde ikke et bakeri i byen som lyder navnet Geheb spandert nybakte boller. (Da håper vi ingen var glemt, Cathrine?)

Velforeningsleder Kjetil Andersen var mektig imponert over innsatsen til dykkerklubben.

Hintet til Lunde vel, igjen
- Det er dykkerklubben som tok initiativet til hele dugnaden og da måtte vi jo bare si ja på stående fot. Dessuten liker vi å ha det rent og ryddig og tar dette tidlig på våren i stedet for andre velforeninger som venter til sommeren, sa han med det sedvanlige lille hintet til velforeningen som hare sete litt lengre inne i bygda.
Sist oppdatert 14.04.2016 klokken 20:39 av Nicolai Prebensen

Leder av Hollen Vel, Kjetil Andersen og prosjektleder Cathrine Aanensland studerer alt det søppelet som var kommet opp fra sjøbunnen i Høllebukta torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Vidar på Jokeren kan neppe bruke denne handlevogna Morten Lossius dro opp fra Høllebukta uten et skikkelig vask på forhånd. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no