Rydder Høllebukta neste torsdag.

Rydder Høllebukta for søppel

  Nicolai Prebensen
  05. apr 2016
  23:17
Ikke bare rydder de opp i Søgne-skjærgården, nå rydder de Høllebukta også.

Neste torsdag blir det storstilt dugnadsarbeid i Høllen. Søgne Dykkerklubb og velforeningen i Høllen samles om å rydde sjøbunnen i bukta. Alt fraktes bort i containere som er stilt til disposisjon av Norsk Gjenvinning. TM Hansen stiller med kranbil for å ta de større løftene opp av sjøen, og Søgne kommune har gitt tillatelse til å stenge bukta for båttrafikk når dykkerne er i vannet..

- På høy tid
- Vi har gjort dette tidligere, men så fikk vi litt vanskeligheter med å få kjørt bort det vi tok opp. Nå er det gått noen år siden sist, sier Karl Klungland i Søgne Dykkerklubb.

- Det er nok på høy tid å gjøre en jobb igjen, sa Klungland like før han og Trond Jarle Repvik tirsdag kveld kastet seg i sjøen for å sjekke sjøbunnen bukta.

- Dette er ren dugnad, med ett unntak. Vi får støtte fra DNB Sparebankstiftelsen, den samme stiftelsen som betaler oss for å hente opp teiner fra skjærgården. Unntaket er at stiftelsen kun dekker utstyret vi bruker, selve arbeidet gjøres på dugnad, sier han.

Etter et 40-minutters dykk forteller Klungland og Repvik at det var mye søppel i bukta.

Dekk, sykler og mye mer
- Jeg tror vi talte ni sykler, en stige, enormt med tomgods, bildekk og mye annet rart. Selvfølgelig fant vi også en handlevogn, som tydeligvis har ligget der en stund. Vi kom også over noe som så ut som en mine, noe det viste seg å ikke være, sier de to.

I videovinduet kan du se deler av dykket. N247 har klippet de førti minuttene ned til rundt ti, og videoen viser at det er lenge siden det har blitt ryddet i havna.

«Spøkelsesredskap»
Dykkingen etter «spøkelsesredskap» som N247 har skrevet flere reportasjer om når nå nye høyder. Søgne Dykkerklubbs medlemmer har til nå fisket opp hele 177 teiner, garn og andre redskaper som eierne har mistet.

Bare sist helg hentet klubbens medlemmer hele 58 redskap opp av sjøen.
Sist oppdatert 06.04.2016 klokken 11:44 av Nicolai Prebensen

Karl Klungland og Trond Jarle Repvik etter "testdykket" tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no