– Vi beklager dette, men regner likevel ikke med at så mange blir skuffet over at datoen for innføring av piggdekkgebyret blir flyttet noe fremover i tid, sier leder av miljøvernenheten i kommunen, Stein Erik Watne. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Skilting forsinker piggdekkgebyret

  Nicolai Prebensen
  21. okt. 2021
  15:20
Det har blitt forsinkelser i arbeidet med å skilte for sonen hvor det er plikt til å betale gebyr for bruk av piggdekk. Kommunen kan ikke kreve inn gebyr før skilter og alle formelle forhold er på plass.

Dette skriver kommunen i en artikkel på egne hjemmesider torsdag.

- Det vil derfor ikke være gebyr for bruk av piggdekk i Kristiansand kommune fra 1. november 2021. Så snart alle formelle forhold er på plass, vil kommunen sørge for god informasjon om fra hvilket tidspunkt gebyret vil gjelde, står det videre i artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi beklager dette, men regner likevel ikke med at så mange blir skuffet over at datoen for innføring av piggdekkgebyret blir flyttet noe fremover i tid, sier Stein Erik Watne. Han er leder av miljøvernenheten i kommunen.


Ingen betaling før skiltene er på plass
Skiltplan, produksjon av skilter og oppsetting av disse tar lengre tid enn først antatt. Planen var at skiltene skulle være på plass innen 1. november.

- Det rekker vi ikke nå, og det betyr at du ikke behøver å betale for å kjøre med piggdekk i gebyrsonen før skiltene er på plass, sier Watne til nettstedet, og lover å komme tilbake med god informasjon om dato for når gebyrplikten blir gjeldende.

Omfattende
- Skilting av gebyrsonen er et svært omfattende arbeid, med mange involverte. Skiltene må settes opp på steder der det er mulig for bilfører å stoppe og lese informasjonen. Deretter betale gebyret via app eller nettside, eller velge å snu og ikke kjøre inn i sonen, forklarer han.

I alt er det 15 veier som fører inn til sonen og 55 skilt som skal settes opp.

Skilting forsinker piggdekkgebyret, opplyser kommunen torsdag. (Foto: Arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no