Eivind Olsen (t.v.), Odd Lian og Ramesh Gnananandan fra Ingeniørvesenet ved vannmagasinet på Greivåsen etter det siste innbruddet i midten av august i år. Nå stenges stedet for allmenheten (Foto: Arild Hansen, arkiv)

Nå stenges Greivåsen på Flekkerøy for allmennheten

  Arild Hansen
  13. okt. 2021
  14:11
Nå graves det en fire meters dyp grøft rundt hele vannbassenget oppe på Greivåsen på Flekkerøy. Vandalisme har ført til at fra onsdag av blir det ingen muligheter lenger for folk til å ta turen opp for å nyte utsikten fra et av øyas aller fineste utsiktspunkter.

 
Tre-fire innbrudd
Etter ferien har nemlig vandaler vært på ferde oppe på taket av vannbassenget. Med hjelp av store steiner har de både tre og fire ganger slått i stykker den store hengelåsen som normalt skal holde det kraftige kumlokket på plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Prøver av vannet som ble tatt etter det siste innbruddet, viste tydelig tegn på E-coli.

- Dette er veldig trist. At ikke et vannbasseng kan få stå i fred, ser vi alvorlig på. Derfor har vi nå bestemt at hele Greivåsen blir stengt for allmennheten. Jeg har aldri før opplevd slikt i Kristiansand, og jeg har jobbet her i 30 år, sier driftssjef Eivind Olsen i Ingeniørvesenet til N247.

Onsdag var anleggsformann Kjetil Håverstad fra Kartevoll AS på plass med gravemaskinen.
 
Fire meter
- Nå blir det ikke adgang for folk her oppe lenger. Jeg graver ei grøft som blir fire meter dyp, så nå blir alt stengt ned, sier Kjetil Håverstad fra maskinførersetet.

Greivåsen har i alle år vært et av øyas mest populære utsiktspunkter. Skrur man klokka tilbake noen tiår, var dette et kjent sted hvor folk gjerne samlet seg for å bruke stedet som utskytingsrampen når massevis av fyrverkeri skulle til værs. I de siste årene er det også blitt plassert opp benker for turfolket, og en dagstur dit var det mange som unnet seg. Nå er den tid over. Alt blir stengt.

- Men det 1.800 kubikkmeter store bassenget er selvfølgelig i drift i dag, sier Eivind Olsen i Ingeniørvesenet.
Sist oppdatert 13.10.2021 klokken 15:11 av Nicolai Prebensen

Nå stenges Greivåsen på Flekkerøy ned. Onsdag kom den første gravemaskinen til et av øyas fineste utsiktspunkter. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no