Odd Lian med steinen som tirsdag ble brukt i et nytt forsøk på å slå i stykker hengelåsen til kumlåsen på vannmagasinet på Greivåsen. (Foto: Arild Hansen)

Fire innbrudd i høydebassenget: Nå blir Greivåsen på Flekkerøy stengt

  Arild Hansen
  19. aug. 2021
  07:59
Vandaler har vært på ferde på Flekkerøy. I løpet av de siste halvannen ukene har det blitt begått fire innbrudd med påfølgende hærverk på høydebassenget oppe på Greivåsen. Nå stenges det ned for allmenheten, og et stort gjerde samt kameraovervåking blir neste skritt.
 
1.800 kubikkmeter
Greivåsen har vært en kjær og populær utsiktspost for folk flest i mange år. I de siste sesongene er det tettet en del til med buskas på den smale stien på vei opp, mange trær har vokst seg til og stenger mye av utsikten ut over Mæbøfjorden og Skålevig. Det er rundt femten år siden at det ble installert et vannmagasin der oppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Bassenget rommer normalt 1.800 kubikkmeter, eller 1.800.000 liter vann. Nå står det skål tomt grunnet alle innbruddene.

- Vi har sendt inn vannprøver etter hvert innbrudd. Kommunen er utrolig nøye med dette. Vi er på 24/7 hele året gjennom, og her ute på øya sender vi inn vannprøver en gang i uken fra Greivåsen. Eller gjerne oftere enn det, sier Odd Lian som er avdelingsleder for driftvann i Ingeniørvesenet.
 
Revet ned gjerder
De som har vært på ferde, har brukt tyngre steiner for å få slått i stykker hengelåsen på luken til bassenget. Senest tirsdag har de forsøkt seg igjen på det femte innbruddet, uten å lyktes. I tillegg har de revet ned mange meter med sikkerhetsgjerder oppe på taket, samt at det er blitt kastet masser av hellestein fra taket og ned på fremsiden hvor hoveddøra til bassenget er. Den har de også forsøkt seg på. Om ikke det er nok, har de gråhvite veggene hatt besøk av taggere som har lagt igjen en del signaturer. Toppen av Greivåsen i dag, er blitt et utrolig trist sted i forhold til det det var ei gang for noen år tilbake.
 
- Veldig alvorlig
Onsdag ettermiddag traff N247 avdelingslederen samt hans kolleger, driftsleder Eivind Olsen og driftsoperatør Ramesh Gnananandan oppe ved vannbassenget.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Eivind Olsen (t.v.), Odd Lian og Ramesh Gnananandan fra Ingeniørvesenet ved vannmagasinet på Greivåsen onsdag. (Foto: Arild Hansen).

- Dette er bare trist, og ikke minst veldig alvorlig. De som har gjort dette, har kanskje ikke skjønt hele alvoret her. Nå er bassenget tomt. Alt må vaskes ned, både ut og innvendig, og med nytt gjerde samt kameraovervåking, vil dette koste uhorvelig masse penger, sier de tre fra Ingeniørvesenet, og fortsetter;

- Hvis en vannledning skulle ryke inne på landsiden, ville det ha tært på bassenget på Greivåsen. Siden det er tømt i dag, vil folk på Flekkerøy få et kraftig stort problem. Det vil rett og slett ikke komme vann ut av springen. Øya kan bli uten vann. Det er noe som kan skje, sier de tre fra Ingeniørvesenet.

Anmeldt
Alle de fire innbruddene er anmeldt, og nylig var politiet ute på øya for å gjøre undersøkelser på stedet.
Sist oppdatert 19.08.2021 klokken 07:59 av Nicolai Prebensen

Taket på vannbassenget er stort, og har blitt godt besøkt. Nå blir det stengt for allmenheten. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no