Nå har arbeidene med å sette opp fem basestasjoner og mobilmaster nord for E39 startet. Bildet er tatt tirsdag. (Foto: Atle Aasen)

- Helt konge

  Nicolai Prebensen
  24. feb 2021
  09:32
- Innen utgangen av juni 2021 skal de indre bygder i tidligere Søgne kommune ha fått mer eller mindre full mobildekning. Det er i alle fall planen, sier Kenneth Fedog, tidligere leder av IT-avdelingen i Søgne kommune, nå rådgiver i samme avdeling i Kristiansand kommune.

Det er fem nye mobilmaster som skal monteres i området nord for E39 og skal gi god mobildekning og godt mobilt bredbånd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det var 16. september 2019 at en intensjonsavtale mellom tidligere Søgne kommune og Telenor at en intensjonsavtale mellom partene ble signert. Det var nødvendig å innhente godkjenning fra i alt fem grunneiere til etablering av basestasjonene, noe som i følge grunneier Atle Aasen gikk greit.

Han bor i Brunvatneveien nesten ved grensa til Lindesnes kommune.

Relaterte artikler:
Han har vært en pådriver i prosjektet, og har i flere år slitt med både mobildekning og bredbåndsdekning på stedet. Et problem han ikke har vært alene om.

Konge
- Dette er helt konge. Endelig kan vi se at tryggheten for oss litt utenfor allfarvei øker. Her oppe er mobildekningen elendig, og nettet får vi nesten ikke brukt. I tillegg er jo kobbernettet på vei til å bli sanert, så dette kommer i grevens tid. 

- Store områder her oppe er uten dekning og for både oss fastboende og alle som er langs veien mange steder betyr dette at når alt er på plass vil vi og alle andre kunne få kontakt med eventuelle nødetater uten å måtte løpe rundt for å finne dekning, sier han.

Berømmer
Aasen (bildet) berømmer Kenneth Fedog for hans arbeid for å få arbeidene igangsatt.

- Han har jobbet hardt for å få dette gjennom og vi har hatt det beste samarbeidet med Fedog. Nå gjenstår noen basestasjoner i Songdalen som også er svært nødvendig for de det gjelder der oppe, sier Aasen videre.

Kenneth Fedog sier at går alt etter planen skal de nye basestasjonene settes i drift innen utgangen av juni. Han regner med at helikopter skal brukes for å frakte mastene inn i området. Nå starter et arbeid med å rydde skog til linjetraseen og etter hvert skal Telenor montere mastene og basestasjonene. Det er planen, understreker han.

Fedog legger til at Atle Aasen har gjort en stor og god jobb for at dette nå ordner seg. 

- Blant annet i arbeidet med grunneierne i området. Dette er en hyggelig melding til bygda, avslutter han.
Sist oppdatert 24.02.2021 klokken 09:33 av Nicolai Prebensen

Det er områdene nord for E39 og vest for Repstadveien som i hovedsak får bedre dekning når Telenor i samarbeid med Søgne kommune bygger nye mobilmaster i dette området. Dekningsdirektør i Telenor Norge, Bjørn Amundsen (t.v.) sammen med ordfører Astrid Hilde (Ap) og Kenneth Fedog da intensjonsavtalen ble presentert i oktober 2019. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no