Har tredoblet omsetningen: Gliser over hele «maska» på AS Garnloftet

  Arild Hansen
  20. feb 2021
  14:23
Linda Alvær fra Flekkerøy og Gudrun Besteland Stray fra Vågsbygd har all grunn til å trekke på smilebåndene. Siden de flyttet butikken deres AS Garnloftet fra Bråvann og ned i Meny-bygget på Sagmyra, har de tredoblet omsetningen.
 
Veldig gøy
- Det er blitt en helt annen hverdag for oss siden vi flyttet inn her i Meny-bygget i august. Her er det en jevn strøm av folk fra de åpner til de stenger. Butikk-kjeden har jo det meste av det folk ønsker seg. At det i tillegg er et apotek her, er et ekstra pluss. Med så mye folk i samme bygning, under riktige og nøye smitteverntiltak, drypper det også en god del på oss, sier de to blide jentene når N247 treffer dem inn i mellom en haug av garnnøster, flotte gensere for både liten og stor, samt alt som hører en slik forretning til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse


Men, det er ikke bare de to nevnte butikkene som er med på å trekke folk.

- I disse koronatider er det veldig mange unge som har begynt å strikke. Veldig gøy. Og så er det like gøy å se at jenter som har tatt seg mange års pause, har hentet frem strikkepinnene igjen, sier Linda og Gudrun.
 
Før skolestart
Gudrun begynte å strikke allerede som liten jente.

- Jeg var ferdig med den første genseren før jeg begynte på skolen, sier jenta, som gjennom mellomnavnet Besteland har Setesdalsblod i fingrene.

- Min mor var tidlig ute og lærte meg å strikke, sier Gudrun, som også fikk med seg Husflidskolen senere i livet.

Linda har syslet med strikking siden 10-12-årsalderen, så de to innehaverne av AS Garnloftet, som de har drevet i fem år, har masser av erfaring med både strikkepinner og garn.
 
Ekte vare
- Det som er mest populært for tiden, er ekte vare. Mødre ønsker for eksempel at barna deres skal ha ren ull i strikkeplaggene. Og vi selger også mye Mohair/silke, sier de to jentene, og legger til;

- Når folk forteller oss om god service, blir vi ekstra glade. Kanskje derfor at det kommer damer helt fra både Kvinesdal og Evje for å sjekke butikken vår, ler de to blide strikkejentene.
Sist oppdatert 20.02.2021 klokken 17:04 av Nicolai Prebensen

Linda Alvær og Gudrun Besteland Stray i butikken lørdag morgen. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no