Svartheia med Trollstien og gapahuken er i løpet av kort tid blitt et av de mest populære turmål i Søgne, sier Arnfinn Håverstad. (Foto: Arnfinn Håverstad)

Ny gapahuk på Svarteheia

  Nicolai Prebensen
  10. jan 2021
  12:45
Søgne og Greipstad Sparebank har gitt tre gapahuker til Søgnes befolkning til en pris av kroner 300.000. Fredag var flere ansatte i banken på «befaring» på den gapahuken som er den siste av de tre som er montert av Aamodt Bygg AS.

Denne tredje er montert på Svarteheia, og de to andre står på Linnåsen.

Oppgraderingene i Søgne-skogene er i stor grad utført i stor grad ved hjelp av frivillig innsats. Sentralt står Arnfinn Håverstad sammen med mange andre som har brukt utallige timer ute i skogene etter at kommunen innvilget tre millioner kroner til disse oppgraderingene i 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det er ufattelig hvor mye Arnfinn Håverstad har fått ut av de tre millionene han fikk ansvar for den gangen. Det går vel mot slutten på de pengene nå, men det er betydelige oppgraderinger som er gjort, og også i dag flys det mye inn til alle de frivillige som står og tar imot utstyret på flere steder inne i heiene, sa Bernt Emil Aamodt i Aamodt Bygg til N247 1. desember 2020.

Da ble de foreløpig siste løftene med utstyr fløyet inn i skogene med helikopter, deriblant den nye gapahuken på Svarteheia.

Oppgradert
Svarteheia er lett tilgjengelig både fra Oftenes/Nordalsheia og fra Kjelland. Adkomsten er nylig oppgradert med plankelegging i myr og et par trapper i bratte partier.

Artikkelen fortsetter under bildet.
F.v.: Camilla Fedog, Anne Lill Flo Berge Søreng, Susanne Digervoll og Christina Byberg Olsen fra Søgne og Greipstad Sparebank ved den nye gapahuken på Svarteheia. (Foto: Arnfinn Håverstad).

- Ivrige foreldre og barn har dekorert langs stien med fargerike troll og andre figurer, noe som gjør turen opp til toppen til en opplevelse for store og små. Fra toppen har du en flott utsikt over Søgneskjærgården, fra Uvår i vest til Skarvøya ved Ny-Hellesund i øst.

- Svartheia med Trollstien og gapahuken er i løpet av kort tid blitt et av de mest populære turmål i Søgne. Lørdag var det et yrende liv på toppen og på isen på Uffertjønn som ligger like under Svarteheia, sier Arnfinn Håverstad til N247.
Sist oppdatert 11.01.2021 klokken 17:16 av Nicolai Prebensen

Camilla Fedog, Anne Lill Flo Berge Søreng, Susanne Digervoll og Christina Byberg Olsen fra Søgne og Greipstad Sparebank på Trollstien fredag ettermiddag. (Foto: Arnfinn Håverstad)

Det er mange flotte "troll" som hilser deg når du tar turen opp til Svarteheia. (Foto: Arnfinn Håverstad)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no