Tirsdag morgen landet helikopteret fra Fjellfly på Repstad. Der stod rundt 15 frivillige klare til å hjelpe til med å få ut 17 bunter med trevirke som skal gjøre sitt til at man kan gå tørrskodd opp til Linnåsen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Nå realiseres turstimidlene

  Nicolai Prebensen
  18. des. 2018
  11:50
21. juni i år vedtok kommunestyret i Søgne å bevilge tre millioner kroner til vedlikehold og bygging av turstier og veier, samt friområder og friluftsområder.

Nå realiseres midlene og tirsdag morgen møtte rundt 15 frivillige spreke mannfolk på det gamle deponiet på Repstad for å bistå kommunen med å få ut 17 bunter med trevirke til klopplegging av Linnåsløypa.

Tørrskodd
- Målet er at vi kan gå tørrskodd over myrene opp til Linnåsen, sier fagleder landbruk, miljø og natur, Steinar Sunde i kommunen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Buntene med trevirket, opp mot 800 kilo hver, ble løftet fra Repstad med helikopter fra Fjellfly med Stian Johannessen bak spakene og Stian Egenes som lastemann. Ute i Søgne-skogen stod de frivillige og tok i mot lasten etterhvert som helikopteret droppet lasten på de angitte plassene.

- Også gapahuker
- Linnåsen har gjennom de siste tiårene trolig blitt det mest populære turmålet i kommunen. Linnåsen kan nås fra flere utgangspunkt og kan kombineres med mange flotte omveier. Da kommunen i sin tid tilrettela hovedløypa til Linnåsen ble myrene trandla, det vil si at det ble lagt ut trestokker/kubber som fungerer som en gangvei over blaute myrer. Disse er nå i stor grad råtne og skal byttes ut. Vi ser også på behov for andre tiltak slik at flest mulig trygt kan benytte det flotte turområdet. På selve Linnåsen håper vi å få bygget to gapahuker, sier Sunde til N247 tirsdag morgen.

Han forteller videre at mange prosjekter er unnagjort og andre venter.

- Potten på tre millioner er ikke brukt opp og under behandlingen av søknadene ble det lagt vekt på at det måtte være en viss brukermasse som vil nyte godt av tiltakene.

- Som eksempel kan vi nevne at Vestbygda velforening får tilskudd til å ruste opp løypa til Eidsveden. Her blir parkeringsplassen utvidet, det blir laget ny trapp på et bratt parti og det skal settes opp gapahuk i nærheten av loshytta, fortetter faglederen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Helikopterpilot Stian Johannessen forteller de frivillige hva de skal gjøre om den elektriske utløsermekanismen ikke fungerer som den skal. (Foto: Nicolai Prebensen).

Badestrand
Han forteller videre at Stokkelandsskogen velforening har fått midler til å ruste opp badestranda i Kvernhusvannet. Videre er det gitt tilsagn om tilskudd til diverse helt enkle tiltak som små klopper over bekker og tau som kan være gode å holde i når en skal opp eller ned bratte og glatte stipartier.

- Etter som en stor del av potten gjenstod etter denne runden har vi planlagt noen prosjekter vi tror vil komme mange til gode, og Linnåsløypa er en del av dette, sier han.

Kommunen ønsker også å gjøre noen tilretteleggingstiltak opp til Søgneskiltet.

Rona
- Strekningen Stokkelandsskogen til Berge, med brua over Rona er en perle av de sjeldne. Den lille elva snor seg fra Bergsvann til Søgneelva. Stien/veien er ikke mer enn 800 meter men binder sammen Stokkeland og Berge og gir en rekke turmuligheter både til fots og på sykkel. I dag er brua over Rona i dårlig forfatning. Kommunen ønsker å bygge ny bru over Rona og ruste opp veien, avslutter Sunde.

Arnfinn Håverstad var innleid av Søgne kommune for anledningen og er prosjektleder i dette arbeidet. Han hadde fått med seg dugnadsgjengen. - Det er noen telefoner, så ordner det seg i denne bygda, sa han. Her sammen med pilot Stian Johannessen og Steinar Sunde i Søgne kommune. (Foto: Nicolai Prebensen)

Helikopteret fra Fjellfly ankommer Repstad tirsdag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no