Thomas Aanundsen i båten sin sammen med en haug av spøkelsesredskaper som ble funnet på havbunnen torsdag formiddag. Bak dykkerklubbens Snorkel lll på vei inn etter endt dykk torsdag formiddag. (Foto: Arild Hansen)

- Vi fant i overkant mange spøkelsesredskaper ved Flekkerøy

  Arild Hansen
  19. nov. 2020
  12:17
- Dette var vel i overkant veldig mange spøkelsesredskaper på så kort tid. Jeg har vært med på 40 turer så langt rundt i Søgne-skjærgården i løpet av året, men det vi fant langs Kjellevigtangen ved Flekkerøy torsdag formiddag, syntes jeg var mye, sier Geir Smøbøle i Søgne Dykkerklubb til N247 torsdag formiddag.


Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

To båter
Søgne Dykkerklubb stilte opp med sin egen Snorkel III og fem av medlemmene sine når de møtte Thomas Aanundsen og Øyvind Mossestad fra Flekkerøy ute ved Åshavn, der en konteiner var satt på plass for å samle all søppel i.

- Vi var nede i vannet i rundt halvannen time. Det kryr av forskjellige ting nede langs havbunnen, og vi hentet vel opp over 30 spøkelsesredskaper i dag på veldig kort tid. Og jeg skal love deg en sak, et kryr av ting der nede. Jeg så en vaskemaskin, et pipebeslag, og en god del annet søppel, i tillegg til mange teiner, sier dykker Glenn Ivar Tønnessen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
En del av funnene dykkere fra Søgne Dykkerklubb fant nede på havbunnen langs Kjellevigtangen utenfor Flekkerøy torsdag. Fra venstre, Karl Klungland, Jan Kristoffersen, Glenn Ivar Tønnessen, Oddvar Larsen, Geir Smebøle, Øyvind Mossestad og båteier Thomas Aanundsen. (Foto: Arild Hansen).


Også fredag
I forrige uke samlet medlemmer av dykkerklubben og Flekkerøy Vel sammen et par håndfulle dugnadssjeler som ønsker å ta del i ryddingen av spøkelsesredskaper i farvannet rundt øya. Torsdag var altså første turen der en av båteierne fra øya stilte opp ute i Åshavn på morgenkvisten. Fredag skal to nye båter ut, selvfølgelig sammen med dykkere fra Søgne. 

- Jeg ble veldig overrasket over funnene vi gjorde. Jeg var med under den store «Søppeldagen» på Geiderøya i mai i 2019, men da fant vi knapt noen ting på vår tur. Så dagens «fangst» overrasker meg veldig, sier båteier Thomas Aanundsen.

Dykkerne Jan Kristoffersen, Glenn Ivar Tønnessen og Karl Klungland under ryddeaksjonen torsdag formiddag. (Foto: Geir Smebøle/Søgne Dykkerklubb)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no