Vi fjerner avgiftsparkeringen i Høllen fra og med 1. august, sier Wibekke Syvertsen (innfelt) til N247 onsdag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv/Kristiansand kommune)

Fri parkering i Høllen fra 1. august

  Nicolai Prebensen
  30. juli 2020
  09:02
- Fra 1. august avsluttes avgiftsparkeringen i Høllen i Søgne for i år. Avgiftsparkeringen skulle i utgangspunktet vare til 15. september, men på grunn av innspill fra ulike brukergrupper og politisk vedtak, har parkeringsenheten bestemt at de ønsker å se på området og parkeringsløsninger på nytt, sier parkeringssjef i Kristiansand kommune, Wibekke Syvertsen til N247 onsdag morgen.

Hun forteller videre at hun har vært i kontakt med flere brukergrupper av området, og det må lages en plan om hvordan denne saken skal løses i årene som kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det er stor frivillig aktivitet der nede, og jeg har blant annet besøkt gruppen i Shantyen på brygga. Jeg har også fått flere henvendelser og søknader fra andre brukergrupper, og vi får bruke høsten og vinteren på å finne en løsning innenfor lovverket. 

- Vi må ta en fullstendig gjennomgang av hele opplegget, og derfor fjerner vi avgiftsparkeringen fra 1. august. Stedet er åpent for almenheten og er et flott område med mange brukere, sier Syvertsen videre.

Helårig
Det var 25 november 2019 at avgiftsparkering i Høllen ble innført på helårig basis, men etter store protester fra brukere av området og tekniske problemer med automatene ble den sorte plasten lagt over skiltene igjen 10. desember. 

15. mai i år ble igjen avgiftsparkeringen innført og skulle ha vart til 15. september. Etter flere runder for å få blant andre gruppa i Shantyen til å slippe å måtte betale for parkeringen under sine daglige møter på Høllebrygga, skar ordfører Jan Oddvar Skisland gjennom og lovet parkeringskort til pensjonistene som bruker bygget.

Nå «slippes» hele området opp, og fra 1. august kan alle parkere fritt i hele området.

- Letter ryddearbeidet
- Dette var gode nyheter og vil lette ryddearbeidet vårt i skjærgården, sier Steiner Monsen i Søgne Dykkerklubb til N247. 

Dykkerklubbens medlemmer er flere ganger i uka ute i skjærgården og rydder spøkelsesredskap. For å få med seg alt utstyret de trenger i det arbeidet er de helt avhengige av å parkere på Høllebrygga. Fra 1. august slipper dykkerne å betale for å ha bilene sine ved dykkerbåten som ligger fortøyd ved Høllebrygga store deler av året.
Sist oppdatert 30.07.2020 klokken 09:04 av Nicolai Prebensen

Alle kan fra 1. august parkere avgiftsfritt på Høllebrygga, også gjengen i Shantyen som har kjempet for å få til en parkeringsordning med Kristiansand kommune. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no