Ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) ber administrasjonen utstede parkeringskort til Shantyen. (Foto: Jon Aamodt, arkiv/Nicolai Prebensen, arkiv.)

«Shantyen» på Høllebrygga: Ordføreren skjærer gjennom

  Jon Aamodt
  08. juli 2020
  12:26
«På ordførerfullmakt gjøres følgende vedtak:
Administrasjonen bes å finne en midlertidig løsning for parkering for brukere av «Shantybua» i Høllen, som gjelder fra 01.08.20 og frem til ordinær behandling av søknad om parkeringsordning. Dette kan være i form av inn til 10 parkeringskort som administreres av «Shantybua» selv». 

Det er ordfører Jan Oddvar Skisland som skriver dette i en epost til N247 onsdag formiddag. 

N247 har gjennom flere artikler informert om situasjonen for pensjonistens om benytter «Shantyen» på Høllebrygga etter at deres søkand om fri parkering de to aktuelle timene på dagen ble avslått av administrasjonen i Kristiansand kommune. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Flere politikere har anmodet om en rask løsning, eventuelt at ordføreren avgjør saken på sin sommerfullmakt. Senest tirsdag henviste fungerende ordfører Erik Rostoft (TVP) saken til videre klagebehandling i administrasjonen, men onsdag har Skisland selv grepet inn og benyttet seg av sin fullmakt til å instruere administrasjonen om å finne en midlertidig løsning som også tidligere er foreslått av politikere fra bystyret. 

- Som ventet
- Dette var flott, helt topp, men egentlig som forventet, sier Torje Egeli, en av brukerne i «Shantyen» når N247 informerer om ordførerens avgjørelse onsdag. 

Akkurat denne dagen er flere av pensjonistene ute på en liten sykkeltur før de skal innom Høllebrygga, men den lille gruppen som er til stede er skjønt enige i at noe annet utfall hadde de ikke forventet. 

- Det er svært viktig å kunne ha denne bua til sosialt treffsted for mange som ikke har noe alternativ. Dessuten gjør vi en bra dugnad med å holde det rent og ryddig utenfor her, tilføyer Egeli. 

- Må vise at de mener alvor
Uavhengig bystyrerepresentant Roy Fardal som tilfeldigvis er på brygga sier i en kort kommentar at han mener det er hyggelig, men også forventet at Skisland nå har tatt kommandoen og ryddet opp. 

- Kommunedirektøren har både før og etter kommunesammenslåingen gått høyt ut og snakket om Norges beste kommune å bo i. Vi har hatt noen runder nå som viser at administrasjonen må vise at de mener alvor med dette, sier Fardal og legger til at en liten sak som denne burde funnet en fornuftig løsning på et langt tidligere tidspunkt.  


- Vi hadde egentlig ikke ventet noe annet, sier Torje Egeli som her sitter på Shantyen sammen med Arne Vik, Øyvind Pettersen og Per Svein Endresen. (Foto: Jon Aamodt)

- Hyggelig og forventet av ordføreren, sier Roy Fardal etter Skislands instruks til administrasjonen onsdag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no