M/S Lillevig ligger til kai ved Bøteriet på Flekkerøy denne helgen. Tråleren ble nylig solgt fra Langenes til Jan Andersen fra Arendal. (Foto: Arild Hansen)

Forliste med Synne: Har kjøpt M/S Lillevig fra Søgne

  Arild Hansen
  25. juli 2020
  18:12
Fredag 6. mars kjørte reketråleren Synne på Store Fladeskjær utenfor Flekkerøy. Etter det ublide møte med skjæret ved fiskeværet utenfor Kristiansand, bar det til Vestkajens Maskinverksted i Hirtshals. Der ble tråleren liggende i flere uker for reparasjoner, for så å vende nesen mot Bøteriet på Flekkerøy for å skifte fra en til to traler. Men fredag 12. juni, da båten skulle vende nesen mot Norge igjen, gikk det helt galt like utenfor Hirtshals. Båten tok inn vann, og sank noen minutter senere. Ingen personer om bord ble skadet.

Reiste hjem
Nå har eier Jan Andersen fra Arendal kjøpt M/S Lillevig fra Søgne av Ove Pettersen og sønnen Eivind.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Stemmer det. Jeg kjøpte den for vel et par uker siden, er den kjappe kommentaren vi får fra Jan Andersen, som legger til at Synne vil bli hevet etter hvert.

Jostein Sigurdsen fra Flekkerøy skulle ha vært om bord i Synne den 12. juni, men grunnet to heller dårlige legger etter mye vandring på det beinharde underlaget på verkstedet i Hirtshals, valgte han å dra hjem til øya for å pleie helsa. Det ble mannskapsbytte, og det var en bitter og lett sjokkert øy-gutt N247 traff dagen etter at han hadde fått melding om forliset.

- Der skulle jeg ha vært ombord. Fryktelige greier dette, og godt at det ikke gikk galt med arbeidskameratene mine, sa Jostein den gang.

En god båt
For et par dager siden ble Synne, i følge Sigurdsen, hevet opp til havflaten og pumpet tom for vann. Men da nye grep skulle tas, glapp det, og båten gikk visst nok rett til bunns igjen. Så nå ligger den der for andre gang utenfor kysten av det nordlige Danmark, og nye forsøk på å heve den, lar vente på seg.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Slik ble Synne liggende vest av Flekkerøy etter den første av hele tre uheldige hendelser denne sommeren. (Foto: Redningsselskapet).

Men nå er Synne historie. Mannskapet har allerede vært på sjøen med sin nye 35 år gamle tråler fra Søgne, en båt Jostein har jobbet om bord i tidligere.

- Trivdes
-  Det er vel 13 år siden jeg var om bord i M/S Lillevig i et drøyt år. Jeg trivdes veldig godt sammen med to flotte og arbeidsomme guttene, og båten er god den, sier Jostein Sigurdsen.

M/S Lillevig er 21,3 meter lang, har en 750 hestekrefters Grenaa hovedmotor og er rigget for dobbeltrål. 

Jostein Sigurdsen fotografert hjemme i hagen på Flekkerøy dagen etter at Synne forliste 12. juni. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no