- Innbyggertorget skal levere like gode tjenester som tidligere, og vil ha et utvidet tjenestetilbud i forhold til dagens servicetorg, sier Irene Seljenes. (Foto: Jon Aamodt)

Innbyggertorg: - Like gode tjenester som før

  Jon Aamodt
  06. des. 2019
  21:47
Etablering av innbyggertorg i de tre tidligere kommunesentrene ble av fellesnemnda tidlig definert som et viktig krav i forbindelse med etableringen av en ny storkommune. 

- Allerede nå er flere av funksjonene i innbyggertorgene på plass. I forhold til de tidligere servicetorgene, er innbyggertorget en utvidet tjeneste rettet mot innbyggerne og deres behov. Vi skal gi veiledning og hjelp, og servicen skal være minst like god som tidligere, sier Irene Seljenes ved innbyggertorget på Tangvall til N247.

Hun forteller at det fremdeles er noen løse tråder, og ikke alle tjenester som skal være i innbyggertorgene har kommet på plass ennå. 

NAV flytter inn
- Biblioteket med sine tre ansatte fortsetter som før, og her vil nok ikke publikum oppleve endringer. Torsdag 12. desember flytter NAV inn, og samtidig avsluttes tjenestetilbudet i NAV-bygget på Tangvall. NAV vil fra da ha fire kontorplasser sammen med innbyggertorget, og frem til nyttår vil de fortsette å være tilgjengelige mellom klokken 12.00 og 14.00. Fra nyttår endres dette, og NAV vil da følge åpningstidene på innbyggertorget, som er fra 08.00-15.30, sier Seljenes. 

Frivilligheten flytter inn etter nyttår
Den lokale frivillighetskoordinatoren skal også være en del av innbyggertorget, men i følge Seljenes vil denne tjenesten ikke være på plass før etter nyttår. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Allerede nå er innbyggertorget operativt med sine fem ansatte. I tillegg har biblioteket tre stillinger, NAV kommer med sine fire ansatte den 12. desember, lærlingekontoret er på plass med fem ansatte, og byggesaksavdelingen er tilgjengelige her lokalt med sine folk. 

- I tillegg har vi nå på huset de kommunalt ansatte som via mail eller telefon svarer på spørmål om faktura og redusert barnehagebetaling. Spørsmål fra lag og foreninger om lån av baner og haller er en tjeneste vi ikke lenger koordinerer her lokalt. Dette er nå samlet i idrettsenheten for hele kommunen, fortsetter Seljenes. 

- Overraskende kjempebra
Etter at mange tidligere kolleger er flyttet ut av rådhuset og nye er på plass, sier hun at flyttingen har gått overraskende kjempebra, og hun tenker dette i stor grad skyldes god planlegging og mye smidighet fra alle berørte. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Vi hører dessuten bare gode ord fra de som har flyttet inn her på rådhuset. Det vi hører er at de trives i lyse og trivelige lokaler, sier Seljenes som for egen regning legger til at hun er stolt av en flott og trivelig arbeidsplass. (Foto: Jon Aamodt).

- Et hus også for frivilligheten
- Så er det viktig å få med at også andre kan låne de flotte lokalene vi har her i Søgne. Biblioteket vil som før være tilgjengelig for lag og foreninger som trenger en foredragsplass til egne arrangementer. Vi har også kommunestyresalen som er velegnet til møter for frivilligheten, sier Seljenes og gjentar at alle skal få minst like god hjelp også etter nyttår som de har fått tidligere. 

Fra 12. desember er også NAV på plass i det nye innbyggertorget på Tangvall. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no