Gapahuker, trevirke og flis på vei inn i Søgne-skogen tirsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Tunge løft til Søgne-skogen

  Nicolai Prebensen
  24. sept. 2019
  15:10
Like før julehøytiden i fjor ble store mengder trevirke fløyet inn mot Linnåsen med helikopter fra Repstad. Trevirket ble brukt som klopplegging av løypa opp mot heitoppen.

21. juni i fjor bevilget kommunestyret i Søgne tre millioner kroner til vedlikehold og bygging av turstier og veier, samt friområder og friluftsområder. Disse pengene er ikke brukt opp, og tirsdag ble nytt trevirke fløyet inn til området. Det samme ble materiell til to gapahuker som er finansiert av Søgne og Greipstad Sparebank., I tillegg til dette har også Søgne klatreklubb finansiert en gapahuk ved siden av Søgne-skiltet på Rannesheia. På toppen av dette ble det også fløyet inn 30 kubikkmeter med flis for å legge i den nye løypa rundt Kjellandsvannet. Dette siste er finansiert gjennom bevilgningene som ble vedtatt i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

På toppen av Rannesheia stod håndverkere fra byggmester Vidar Reger klar til å sette opp gapahuken som i følge Roar Borøy skal stå ferdig med gress på taket i løpet av få dager.

Inne på Linnåsen stod håndverkere fra Aamodt Bygg klare til å starte byggingen av de to gapahukene som skal stå ferdig til Linnåsdagen i begynnelsen av november.

På toppen av det hele løp Arnfinn Håverstad sammen med mannskaper fra Repstads bedriftsidrettslag inne i skogen for å ta i mot droppene fra Heliflys helikopter som fløy inn alle de tunge lassene.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Heliflys pilot i arbeid fra Toyota-banen tirsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Vi satser på ny rekord i antall deltakere på Linnåsdagen i år, og innen den tid er løypene inn og opp oppgradert betydelig, og begge gapahukene skal stå klare, sa Håverstad før han tok turen inn i Søgne-skogene.
Sist oppdatert 24.09.2019 klokken 15:30 av Jon Aamodt

Koordinerte løftene, Bernt Emil Aamodt fra Aamodt Bygg og Arnfinn Håvestad, pensjonert kommunemann, men langt fra arbeidsledig av den grunn. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no