Stian (46): - Jeg blir veldig blid når jeg er sliten

Publisert

«Stian Haugland (46) fra Bryne har som mange andre opplevd kreft i nærmeste familie. 1. januar starter han å gå Norge på langs og samler inn penger til kreftsaken. Han håper flest mulig vil være med i marsjen mot kreft og ensomhet og oppfordrer deg til å bidra.


Onsdag kommer han til Søgne.
Haugland vil gå Norge på langs og starter fra Lindesnes søndag. Da N247 snakket med vandreren lørdag ettermiddag hadde han pakket ferdig og så på fotball før turen til Mandal, kjørt av en kamerat.
- Vi er mange som opplevd dette og vi menn har vanskeligere for å snakke om sykdommen, skriver han på sin Facebook-profil «einsamvandrar».
Minst mulig alene
- Jeg inviterer alle til å gå med meg, kort eller langt, slik at jeg slipper å være alene. Til gjengjeld vil jeg være der for deg mens vi går, målet er å være minst mulig alene, sier han videre.
Haugland venter at turen kan ta mer en et halvt år. For å orke å gå så langt skal han hvile annenhver dag, i Søgne skal han overnatte i en hytte på Krossneset, lånt av en kamerat. 
Tid til hjelp
Han har med seg telt og sovepose, men blir han tilbudt tak over hodet vil han gjerne hjelp til med reparasjoner eller annet som du ikke fikser selv. Ideen kom etter å ha fulgt «March mod Ensomhed» i Danmark og har sett hvor mye godt det kan komme ut av en slik tur.
Artikkelen fortsetter under bildet.
(Foto: Privat).

- Jeg ønsker å gjøre noe av det samme i Norge. Det er tydelig at folk har godt av å være sammen, og når du går kommer du i en helt spesiell stemning. Til de som synes det er rart å slå følge med en mann de ikke kjenner fra før kan jeg bare si at jeg blir veldig blid når jeg er sliten, sier han.
Haugland vil oppdatere ruta og steder du kan møte han på sosiale medier. Hvis du vil støtte arbeidet med å samle inn penger til kreftsaken kan du gjøre dette på Vipps (2277, merk med «Stian går mot kreft og einsemd») eller via denne lenken hos Kreftforeningen. Allerede før turen startet var det kommet inn over 23.000 kroner.
Stian Haugland vil oppdatere om ruta og stoppesteder på sosiale medier. (Foto: Privat.)
Powered by Labrador CMS