– Ignorerer menneskelig kapital

Lærere står frem mot potensiell nedleggelse

Publisert Sist oppdatert

Flere kontaktlærere og en FAU representant ved Tinntjønn Skole i Søgne kjemper for å hindre en potensial nedleggelse av skolen. De argumenterer for at skolen er en vital del av lokalsamfunnet og ikke minst en viktig «kapital» av menneskelige ressurser.

- Det er veldig rart at sånne avgjørelser tas uten å ta med i betraktning det vi faktisk oppnår her, sier Jarle Børnes, pekende på at skolen har prestert over landsgjennomsnittet i både akademiske og sosiale målinger.

Feilaktige tall i rapporten?

De økonomiske vurderingene som foreslår nedleggelse har blitt kritisert for å være kortsiktige, med faktiske tall visende en elevmasse på 192 mot de rapporterte 140-150, i skolebehovsplanen. Det er også spesielt gitt at regionen opplever sterk vekst med 1500 boliger under utvikling. 

– Det å legge ned en skole i en del av kommunen som er i sterk vekst, kan vi stille et stort spørsmål ved, uttaler FAU representant Sigurd Berg Aasen.

FAU representant ved Tinntjønn Skole, Sigurd Berg Aasen

Skoleporten

Videre fremheves «Skoleporten», et spesialtilbud på skolen som hjelper elever med høyt fravær og skolevegring tilbake til klasserommet. Dette programmet understreker skolens betydning og dens tilpasningsdyktige tilnærming til elevers behov. 

– Det er veldig trygt for elevene å vite at de kan komme til hvem de vil her på Tinntjønn Skole, legger Marit Vikse til.

Se videoreportasjen øverst.

Kontaktlærere ved Tinntjønn Skole, fra venstre: Marius Jansen Grønvold, Jarle Børnes, Marit Vikse, Jeanett Andersen Hedblom.
Powered by Labrador CMS