Parkeringsplass og bussholdeplass, men ingen busser stopper

Publisert

Som en følge av at nye E39 gjennom Søgne er åpnet for trafikk, har AKT lagt om enkelte av sine ruter i området. Dette innebærer blant annet at rute 200 mellom Kristiansand og Mandal nå kjører nye E39. 
Både på Monan og ved Lohnelier er det bygget egne anlegg for park & ride og holdeplasser for kollektivtrafikk i begge retninger. Det er likevel kun på Monan at rute 200 benytter disse holdeplassene. Ved Lohnelier suser kollektivtrafikken forbi på den nye veien, og holdeplassene står ubenyttet tilbake. 
- Merkelig løsning
For beboere og andre brukere av kollektivtrafikk i området Lohnelier har AKTs nåværende ruteplaner ført til at det ikke er kollektivtilbud mellom klokken 08.00 og 14.00 på ukedagene. 
- Om morgenen og ettermiddagen kan rute 210 benyttes. Den kjører på de gamle veiene. Skal du til byen i et møte midt på dagen derimot er det ingen kollektivtilbud, sier Steffen Midthun til N247. 
Han finner dette ganske merkelig, særlig når det går busser rett forbi og infrastrukturen er lagt til rette med parkeringsplasser og holdeplass for bussene. 
- Betydelig redusert tilbud
- Før den nye veien åpnet kjøre det buss forbi her to ganger i timen, nå har vi ingen tilbud i det hele tatt midt på dagen, selv om det fortsatt går busser rett forbi, legger han til. 
 - I dag hadde jeg et møte i byen klokken 13.00, og jeg måtte ta bussen klokken  åtte i  dag morges for å rekke møtet. Det er ganske frustrerende når vi har hatt et godt tilbud og bussene fra Mandal fremdeles kjører rett forbi her, tilføyer Selena Leivestad.
N247 kontaktet AKT torsdag og spurte om kollektivselskapet har noen tanker om hvorfor nybygde holdeplasser tilknyttet park & ride ved Lohnelier ikke benyttes på samme måte som eksempelvis ved nytt kryss på Monan. Så langt har vi ikke mottatt svar på dette spørsmålet. 
Sist oppdatert 11.12.2022 klokken 11:08 av Nicolai Prebensen
Nye Veier og AF Gruppen har bygget park & ride og holdeplasser for bussene i av- og påkjøringsrampene til den nye motorveien, men kollektivtrafikken uteblir fra infrastrukturen som er tilrettelagt. (Foto: Nye Veier/AF Gruppen)
I busskuret ved holdeplassen er oppslagstavle for rutetider montert, men den er foreløpig uten innhold. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS