Ny-Hellesund i miniatyrutgave

Publisert

Helt siden i høst har 37 elever fra tredje og fjerde trinn ved Samfundets skole i Søgne arbeidet iherdig med en miniutgave av Ny-Hellesund.


- Vi begynte arbeidet i høst med å ta bilder av alle bygningen der ute, og siden det har elevene arbeidet både i skoletiden og på fritiden med dette prosjektet, sier lærer Geir Helleland. Helleland er kontaktlærer for tredjeklassen og kunst- og håndverklærer for fjerdeklassen på skolen.


Ett hus hver

Elevene har laget ett hus hver med unntak av noen litt større bygg hvor flere har gått sammen. Totalt er det laget omkring 50 bygninger. Byggematerialer er litt finer, men mest ispinner. Hellesundsjentene er selvsagt støpt i betong.


- Det gikk med noen tusen ispinner, men jeg hadde heldigvis over 60.000 på lager, sier Helleland. Læreren forteller om fjerdeklassinger som har jobbet i skoletimene og ikke minst tredjeklassingene som har arbeidet med prosjektet på fritiden gjennom vennegrupper elevene deltar i.


Ny-Hellesunds historie

I tillegg til å lage modeller har elevene brukt tiden på å lære Ny-Hellesunds historie. Under presentasjonen av modellen leste elevene opp det de har lært om øysamfunnet, fra seilskutetiden frem til i dag. Som seg hør og bør startet presentasjonen med Søgnesangen og ble avsluttet med sangen om Ny-Hellesund.


- Vi er heldige som har en så utrolig kreativ lærer som Geir her ute, repliserer lærerkollega Tormod Aamodt.


Onsdag klokken 17.30 skal hele programmet med sang, taler og modellen offisielt åpnes med foreldre, besteforeldre og andre inviterte til stede.


Sist oppdatert 18.06.2014 klokken 13.58 av Nicolai Prebensen
Generalprøve på avdukingen ved Samfundets skole onsdag. (Foto: Jon Aamodt)
Ny-Hellesund i miniatyr, laget av elever ved Samfundet skole i Søgne. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS