Tangen Bork på seiersseremoni ved en tidligere anledning.

Tjomsland jakter sin sjette NM-tittel

Publisert Sist oppdatert
Øystein Tjomsland

Lørdag kjøres Norgesmesterskapet for kaldblodshester på Sørlandets Travpark. Hjemmetrener Øystein Tjomsland kan med seier for alvor nærme seg en legende med en «uslåelig» rekord.

Da travtrenerlegenden Karsten Buer i 1970 tok sin åttende og siste NM-tittel som trener og kusk var det ikke mange som trodde at seiersrekken noen gang skulle bli brutt. De hadde ikke forutsett de enorme fremgangene til sørlendingen som skulle bli født året derpå.

-Har alltid ambisjoner med Tangen Bork

For Øystein Tjomslands hyperprofesjonelle tilnærming til trening av travhester har virkelig tatt sporten fremover, og ikke minst satt 53-åringen selv på Europa-kartet innen sin idrett. Blant de fremste aktørene fra Tjomsland-stallen de siste årene finner vi den nesten spøkelseshvite hingsten Tangen Bork. 7-åringen tok i fjor sin første NM-tittel, og stiller til start under lørdagens utgave som hesten å slå for konkurrentene. Syv starter så langt i 2024 har gitt fem seire, og i Tjomsland-traverens siste løp viste han storform da han spurtet hjem et stort løp på Varig Orkla Arena utenfor Trondheim.

- Tangen Bork avsluttet strålende og avgjorde til enkel seier i sitt siste løp. Han trener uforandret fint og sporet ble bra for vår del. Jeg har alltid ambisjoner med denne hesten, er Tjomslands svar på det direkte spørsmålet om han hvor stor tiltro han har til sin hest på lørdag.

Stallkamerat fra Lindesnes

Og skulle Tjomslands fremste håp svikte på hjemmebane til helgen står en stallkamerat klar til å overta. Åtte år gamle Grisle Odin G.L., født og oppvokst hos Gustav Larsen på Lindesnes, viste gryende storform i sin forrige start. Den tidligere Derby-vinneren har stor fordel av den lange distansen som NM-løpet avgjøres over, og skulle det bli høyt tempo underveis i løpet er ikke Grisle Odin G.L. på noen måte sjanseløs.

I hoppenes NM-løp samme dag stiller Tjomsland med formtoppede Føynland Anna som har vunnet sine to siste løp på overbevisende sett. Hun utfordrer fjorårsvinneren April Faxa og hører til favorittene i sitt løp.

Powered by Labrador CMS