Nasjonal test av nødvarsel: – Onsdag kan du få bakoversveis

Publisert Sist oppdatert

Forsikringsselskapet If ber trafikanter være forberedt på nasjonal test av nødvarsel på mobil onsdag klokken 12, skriver forsikringsselskapet If i en pressemelding tirsdag kveld.

Onsdag 14. juni klokken 12.00 skal nødvarsel på mobil testes ut mot publikum over hele Norge. Da vil alle nyere mobiler som ikke er slått av eller står i flymodus begynne å vibrere, ule og få en tekstmelding om varslingsprøven.

Det er Politiet som prøver ut nødvarsel på mobil til alle. Samtidig tester Sivilforsvaret sine tyfoner. Testen skjer klokken 12 onsdag 14. juni. Praktisk talt alle over hele landet med mobil vil delta, enten de vil eller ikke.

– Denne varslingsprøven over mobilnettet er flott å gjennomføre, men den kan nok overraske en god del sjåfører under kjøring. Den inntrengende, sireneaktige lyden er svært høy. For praktisk talt alle er den fullstendig fremmed. Her kommer mange til å få bakoversveis, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

– Hold godt på rattet! Jeg tror faktisk enkelte kommer til å bli vettaskremte av den høye lyden inni kupeen, og ikke forstå at den stammer fra mobilen, sier han.

Tidligere publisert:

– I midten av juni blir Nødvarsel på mobil testet mot publikum i hele Norge. Onsdag 14. juni rundt klokken 12.00 blir det gjennomført en fullskala test av det nye varslingssystemet, skriver regjeringen i en pressemelding.

– Det vil pipe og vibrere i mobiltelefoner over hele Norge når politiet sender test av nødvarsel til millioner av mobiltelefoner, samtidig som Sivilforsvaret trykker på knappen for test av over 1.200 sireneanlegg, står det videre i meldingen.

– Nye Nødvarsel på mobil er et syvmilssteg for beredskapen. Rask og sikker kommunikasjon om fare eller krise gir mer trygghet, og har vært en viktig prioritering for Senterpartiet og Arbeiderpartiet i regjering, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Varslingsprøven vil kunne merkes godt, spesielt der mange mennesker er samlet og mange enheter vil spille av lyd samtidig. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) oppfordrer til å snakke med sine nærmeste – barn, eldre og andre rundt seg på forhånd – slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test.

Hele pressemeldingen kan du lese her.

Powered by Labrador CMS