Øystein Tjomslands topphest Tangen Bork forsvarte lørdag ettermiddag sin NM-tittel på hjemmebane.

Tjomsland forsvarte NM-tittelen

Publisert Sist oppdatert

Øystein Tjomslands topphest Tangen Bork forsvarte lørdag ettermiddag sin NM-tittel på hjemmebane.

«Drømmehest» var omtalen assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen fra Grimstad ga Tangen Bork da han på imponerende vis tok sin andre strake NM-tittel på Sørlandets Travpark. Og det er lett å si seg enig; Tangen Bork passerte med seieren syv millioner kroner inntjent så langt i karrieren og tok sin 32.seier. Tilbake på stallen stod den høyreiste stille som en prest på stallgangen mens små og store svinset omkring ham med laurbærkrans, seiersteppe og vinnerklapp. En opptreden en konge verdig.

Og i løpsbanen regjerte Tjomsland-traveren fra første steg da startbilen slapp hestene av gårde. Sammen med kusk Tom Erik Solberg dundret den borkede hingsten rett til tet, og forsvarte seg fra det ene angrepet etter det andre. Til mål kom på vinnertiden 1.22,9a/2609 meter.

-Det ble en duell ned oppløpet, men Tangen Bork kjentes fin ut hele veien og jeg følte meg aldri truet. Det er Øystein og teamet som har lagt denne hesten, og jeg vil passe på å sende en stor hilsen til Øystein, sa Solberg på seremoniplass.

Øystein Tjomsland selv er på plass i Sverige for å preparere sine juniorer som kommende uke skal gå kvalifiseringsløp til de store Derby- og Kriterie-løpene. Seierssjekken i NM-løpet var på 250 000 kroner.

Powered by Labrador CMS