Arrangerer NM Nordisk Trap i helgen

Publisert

Songdalen Leirdueklubb arrangerer kommende helg NM i Nordisk Trap hvor 134 skyttere er påmeldt. Under mesterskapet skal deltakerne skyte 125 duer, i «vanlige» stevner 100 duer.

Mesterskapet starter fredag og pågår gjennom helgen på Stemtjønn skytebane i Songdalen.

Flere større stevner

– Songdalen Leirdueklubb har de senere årene arrangert flere større stevner de siste årene og vi gleder oss stort til å ønske deltakerne velkommen.

Gunstein Aurebekk i Songdalen Leirdueklubb.

– Dette er en fantastisk sport og vi har noen unge supertalenter i klubben. Det blir spennende å følge dem og resten av deltakerne gjennom helgen. Vi vil gjerne invitere publikum opp til Stemtjønn, og oppfordrer både besøkende og deltakere til samkjøring da det er litt begrenset antall parkeringsplasser på stedet. I tillegg til konkurransen kan vi tilby en kiosk med masse gode tilbud og vi tilbyr også varmrett hver dag, sier Gunstein Aurebekk i klubben.

Hva er leirdueskyting?

«Leirdueskyting er flere typer sportsskyting med haglgevær hvor skytteren skal treffe en flyvende leirdue, som bærer navnet fordi de tradisjonelt var laget av leire. Leirduen kastes som regel ut foran skytteren på skytterens egen kommando. Hvis det brukes flere leirduekastere under skytingen, kalles øvelsen skeet eller olympisk skeet. En annen variant er trap eller olympisk trap», skriver Norges Skytterforbund på sine hjemmesider.

N247 kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS