Fjerde mannskap på tivoli Stockholm: Fra venstre: Petter Nilsen, Peder Stokkeland, Finn Dalehefte Baak, Henrik Gilberg(Skipper), Peder Kristiansen og Medea Fabbricotti, Ikke på bildet og fotograf Jann Gisle Dalehefte Baak.

– Bare fått gode tilbakemeldinger

Publisert Sist oppdatert
Peder Stokkeland, Henrik Gilberg (skipper), Petter Nilsen, Finn Dalehefte Baak.

– Jeg har bare fått gode tilbakemeldinger fra turen så langt. Sjøspeiderne koser seg på seilasen, og jeg gleder meg til å ta fatt på den siste etappen hjem mot speiderhuset på Kårholmen søndag 13. august. Da blir det ute-gudstjeneste samt at årets «Øymester» skal kåres.

Frederikshavn

Det er Bård Austefjord, sekretær i Flekkerøy BK Sjøspeider som sier dette til N247 mandag.

I pinsen seilte ledere fra sjøspeiderne over til Frederikshavn med seilbåten «Lybsken» hvor de skulle klargjøre alt før den store seilasen mot Finland skulle starte 1. juli. Sjøspeiderne er delt opp i seks grupper, hvor hver av dem skal være ombord i en uke.

Som N247 skrev for et par uker siden, dro den første puljen fra Frederikshavn til Karlsborg i Sverige. Mannskap nummer to mønstret på 8. juli, og de seilte båten til Stockholm. Den tredje puljen dro videre fra hovedstaden i nabolandet vårt, og vendte baugen mot Mariehavn som ligger i Åland. Frode Stokkeland var skipper ombord, og de hadde mange flotte opplevelser i den finske skjærgården. Den fjerde troppen ble ledet av Henrik Gilberg. Han er forøvrig den yngste skipperen fra BK Sjø under hele seilasen.

- Sjøspeiderne som deltok på den tredje og fjerde etappen, var roverspeidere, ungdom fra 16 til 21 år, sier Austefjord.

Værgudene

Det er Karsten Baldersheim Nilsen som er skipper ombord på turen denne uken. De mønstret på sist lørdag, og de skal seile frem til 6. august. Og de planlegger å mønstre av ved den kjente innsjøen Vänern i Sverige.

Tredje mannskap: Fv Miriam Stokkeland, Frode Stokkeland, Marius M. Østerberg, Alice Stokkeland, Vetle S. Nilsen, Olea Gilberg, Martin Lea, Live B. Nilsen og Nicoline T. Reinhardsen.

- Jeg drar til Vänern sammen med tre vandrere (10-klassinger) og en Rover-speider. Jeg ser frem til dette. Så får vi bare håpe at værgudene spiller på lag med oss. At vi får riktig vind, sier Austefjord.

- Som i fjor. Planen er å være inne ved speiderhuset i Kårholmsundet på formiddagen søndag 13. august. Det blir tro kopi av fjoråret med gudstjeneste klokken 11.00, og etterpå blir det kåring av årets «Øymester». Det ble jo en veldig morsom konkurranse med mange deltakere og mye folk på tribunen. Samtidig blir dette en flott og verdig avslutning for alle speidere og ledere som har deltatt på den lengste seilasen som noen gang har blitt arrangert av Flekkerøy BK Sjøspeidere, avslutter Austefjord.

Seilasen frem og tilbake fra Finland.
Powered by Labrador CMS