SU-leder Kristine Løite-Blom, Morten Langenes fra Intersport Søgne og FAU-leder Linn Wehus i skaterampen som trenger fornying og oppussing.

Dugnad og spleis for skolebarna

Publisert

– Dette er et initiativ som kom opp lenge før kommunedirektørens forslag til skolebehovsplan ble lagt frem og har ingen direkte sammenheng med denne. Engasjementet vi har møtt viser uansett at folk her på Langenes strekker seg langt for å ta vare på den lokale skolen, sier leder av samarbeidsutvalget ved skolen (SU), Kristine Løite-Blom til N247.

Sammen med leder av skolens FAU, Linn Wehus og tidligere elev, nå innehaver av Intersport Søgne, Morten Langenes, viser hun frem en temmelig nedslitt skaterampe ved den lokale barneskolen på Langenes. Rampen ble i sin tid finansiert med melkepenger fra skolen, men etter seks-syv år med flittig bruk har den blitt temmelig nedslitt og trenger fornying.

– God støtte allerede

– Etter at vi tok dette initiativet har vi allerede fått sponset nye finerplater fra Byggmakker Søgne, men rampen har også behov for maling og en god porsjon dugnad for at barna skal kunne bruke denne trygt igjen, sier Wehus.

I tillegg til skaterampa er det fra tidligere etablert baner for sandvolleyball ved Langenes skole. Disse ble tidligere mye brukt, men også disse banene har forfalt de seneste årene.

Volleyballbanene ved Langenes skole trenger sårt oppgradering og vedlikehold for at de skal kunne brukes igjen.

– Morten fra Intersport vil være med å sponse med volleyballer og hjelpe med å få greie priser på nett, kanskje det også finnes en lokal entreprenør som kan hjelpe oss med sand, sier Løite-Blom videre.

Initiativtakerne er kjent med diverse støtteordninger gjennom kommunen og lokale banker og sier at det vil bli søkt om midler fra bydelsfondet og gjennom andre aktuelle kanaler.

– Søgne IL er også på tilbudssida og stiller gjerne med opplæring når volleyballbanene er klare til bruk igjen. Vi møter egentlig bare velvilje og positivitet fra alle vi er i kontakt med, både beboerne lokalt og næringsliv vi er i kontakt med. Blir det bred støtte og vi har midler til overs når skaterampe og volleyballbane er fikset, vil vi eventuelt bruke resterende midler til å oppgradere kjøkkenet i gymsalen. Det skal være fra 1974 og har så langt vi vet aldri blitt pusset opp eller gjort noe med siden den gang, sier SU-lederen.

Tror skolen vil bestå i mange år

Ildsjelene på Langenes skole føler seg overbevist om at Langenes skole kommer til å bestå enda i mange år, og de vil gjerne at utemiljøet skal være så trivelig og allsidig som mulig for de unge i Langenesområdet.

– Søgne kommune gjorde en god jobb med et helt nytt lekeområde ved skolen i 2017 og diverse oppgraderinger i 2021, men det er viktig med et godt og allsidig tilbud til de unge. Derfor håper vi på drahjelp slik at både skaterampe og volleyballbaner igjen kan bli flittig brukt her ved Langenes skole, sier Kristine Løite-Blom.

Powered by Labrador CMS