Kjell Tore Vestøl og avdelingsleder Marit Gjertsen fra Søgne gamle prestegård og Hildur N. Ernst er leder av styret i Søgnedesign.

Sommer på prestegården:
– Aktiviteter, utstillinger og konserter

Publisert

– Fra søndag 30. juni til søndag 28. juli er det sommeråpent på Søgne gamle prestegård. I løpet av denne perioden vil vi sammen med våre mange gode samarbeidspartnere tilby en rekke ulike aktiviteter til alle som besøker det flotte kultursenteret her i Søgne. Men enn 40 utstillere vil være representert i ulike sammenhenger i løpet av de to sommermånedene, sier avdelingsleder Marit Gjertsen til N247.

Hun legger til at Søgne gamle prestegård ønsker å være en møteplass for både lokalbefolkningen og tilreisende, og at stedet skal oppfattes som en attraktivt og fin plass å være og å oppleve ulike kulturtilbud.

– Stemningsfulle artister

– Dette er to konserter vi virkelig gleder oss til. Frida Ånnevik 9. juli og Trygve Skaug 4. juli, begge to i Amfiet. Dette er stemningsfulle artister, og i tillegg er det Skaug som leverer de flotte tekstene du finner på produkter fra Søgne Home, forteller Gjertsen videre.

Songvaar Fyrs venner skal som så mange ganger tidligere ta seg av vakthold og servering under konsertene.

Kultursøndagene i sommer inneholder et variert program, og to søndager er dedikert Barnas kultursøndag.

– Da vil det være aktiviteter og forestillinger retter mot den yngre garde, tilføyer Gjertsen.

En nyhet av året er det også at det blir arrangert bruktmarked knyttet til kultursøndagen.

Kunst og design

Blant de mange utstillere som vil være til stede på prestegården i sommer trekkes frem Erik Piroit i Galleri Fjøset, Prestegårdsmalerne på Galleri Griseloftet og Anne Beate Tempelhaug og Eirik Gjedrem Kunstverksted.

Arbeider fra 30 kunstnere skal monteres i presteboligen før Søgnedesign åpner for publikum søndag 30. juni.

– Mangfold og kvalitet

I Presteboligen er det som så mange ganger før Søgnedesign som i år har utstilling med hele 30 utstillere.

– Som tidligere legger vi også i år vekt på mangfold og kvalitet i utførelse, sier leder av styret i Søgnedesign, Hildur N. Ernst til N247.

Hun trekker også frem at elever fra kulturskolen som tidligere hadde sitt tilhold i samme lokaler, skal opptre i Eplehagen under åpningen søndag 30. juni.

Av årets utstillere ønsker hun å fokusere på nykommerne og peker blant andre på 16 år gamle Amanda Myklebust som har gitt ut sin egen bok. Videre nevner hun Mirjam Storm med bilder, Roy Ramsland med kniver og Signe Maria Nilsen med tekstil.

– I år er det enda flere nykommere, og det er viktig for oss at vi har denne fornyelsen, sier Hildur Ernst som er travelt opptatt med å montere utstillingen som skal åpne søndag.

Powered by Labrador CMS