Direktør økonomi, Terje Fjellvang.

– Den økonomiske situasjonen i 2023 er svært vanskelig

Publisert

– Kommunedirektøren legger fram 1. tertialrapport 2023 med et forventet underskudd på 348 millioner kroner ved årets slutt. Det var opprinnelig budsjettert med et underskudd på 128 millioner kroner som var finansiert med bruk av disposisjonsfond, skriver kommunen på egen hjemmesider fredag.

Videre står det i artikkelen at økningen i forventet underskudd skyldes i hovedsak flere behov på mange tjenesteområder i Helse og mestring, behov knyttet til tilrettelagte tjenester i barnehage og utfordringer med å holde driften i skole innenfor budsjettrammene. I tillegg kommer økte pensjonskostnader.

«Kommunedirektøren foreslår at Helse og mestring styrkes med 40 mill. kr og Oppvekst med 34 mill. kr for å minske merforbruket. Prognosen fra områdene er etter tilførsel av disse midlene. Dette betyr at tjenesteområdene har store utfordringer med å tilpasse driften til budsjettrammene inn mot 2024.

Sentralt disposisjonsfond forventes redusert fra 532 mill. kr til 200 mill. kr ved slutten av året. Staten har ikke fullfinansiert lønnsoppgjøret og sammen med andre driftsutfordringer er den økonomiske situasjonen i 2023 er svært vanskelig. Kommunens drift er ikke tilpasset de økonomiske rammene, og tjenesteområdene fortsetter arbeidet med omstilling- og innsparingstiltak i 2023.»

Hele artikkelen kan leses her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS