Erik Andreas, Sverre og Tobias vil med elevbedriften Kystkrønsj lage en sunnere chips med kortreiste råvarer.

Tangvall-elevenes julemarked

– Det har vært en tradisjon at elevene på Tangvall skole har et julemarked. Når vi nå er så heldige at vi kan holde dette her i det flotte veksthuset, blir julemarkedet bedre profilert og lettere for oss å gjennomføre, sier lærer og spesialpedagog Anne May Håverstad Berglund til N247.

Årets julemarked torsdag var også godt besøkt da elevene fra Tangvall skole solgte kjempefine produkter i sitt julemarked i veksthuset. Her var det egenproduserte artikler i form av tennbriketter, julekranser, fyrstikkesker, lysestaker, egenprodusert chips, syltetøy, saft, julekaker og nystekte lapper for å nevne noen av produktene.

– Det er elevene selv som er ansvarlig for å gjennomføre julemarkedet, og i dag finner vi her også elever som presenterer elevbedrifter de driver gjennom skoleåret, tilføyer Håverstad Berglund.

Elevene Jennifer og Elisabeth sammen med lærene Brit Larsen og Anne May Håverstad Berglund.

Utvikling av produkter og tjenester, salg og markedsføring er også elementer som inngår i drift av elevbedrifter, og valgfaget elevbedrift er igjen en del av ordningen «Ungt entreprenørskap». Det er elever fra 8., 9. og 10. trinn samt elever fra kompetanseavdelingen som deltar på julemarkedet, og Håverstad Berglund forklarer videre at det å tjene penger, handle inn råvarer med mer er faktorer som elevene får kunnskap om gjennom elevbedrifter og drift av julemarkedet.

– Bærekraftig chipsproduksjon

Blant elevbedriftene på årets julemarked merket vi oss «Kystkrønsj». Det er Erik Andreas, Sverre og Tobias fra 9. trinn som her jobber med sin ide om å produsere en chips etter prosess som er mer bærekraftig og som er sunnere.

– Vi brukes rapsolje, og det er det bare en annen chipsprodusent som gjør. Potetene henter vi på sykkel fra Per Try her lokalt, og emballasje og etiketter har vi også fått lokalt fra Cemo, forklarer guttene om sin chipsproduksjon som de ellers har erfart er ganske arbeidskrevende.

– Målet er en sunnere chips. Nå er vi nesten utsolgt, men vi har spart et par poser til Per Try avslører de blide guttene bak chipsproduksjonen.

Nystekte lapper gikk unna som varmt hvetebrød på julemarkedet til Tangvall skole torsdag.
Powered by Labrador CMS