Stor politiaksjon i hele Agder: Flere pågrepet og fremstilles for varetekt

Publisert Sist oppdatert

Politiet i Agder gjennomførte tirsdag det som beskrives som en av distriktets største politiaksjoner mot kriminelle nettverk.

På en pressekonferanse onsdag opplyste visepolitimester Morten Sjustøl at 19 personer, alle menn over 18 år, er mistenkt for å være en del av aller tilknyttet et kriminelt nettverk.

Aksjonen er et resultat av en langvarig etterforskning og er ikke knyttet til den forhøyede trusselsituasjonen i Norge akkurat nå.

Påtaleansvarlig i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar sier at saken handler om grov narkotikakriminalitet, og det er gjort beslag av ikke ubetydelige mengder narkotika, penger og våpen.

Fremstiltes for varetekt

12 pågrepne vil bli fremstilt for varetektsfengsling begrunnet med fare for bevisforspillelse. Det utelukkes ikke ytterligere pågripelser. De involverte har tilknytting og eller bopel i store deler av Agder.

Kriminelle nettvert

Etterretningsleder Torgeir Winsnes uttaler at miljøet antas å ha tilknytting til kriminelle nettverk også utenfor Norge, blant annet til Sverige, men vil ikke gå inn på konkret hvilke nettverk det siktes til.

Han nevnte videre at politiet mener det finnes 25 ulike organiserte kriminelle nettverk i regionen og at nettverkene kan knyttes til narkotikavirksomhet, men også våpenomsetning, arbeidslivskriminalitet, grov økonomisk kriminalitet, menneskesmugling og hallikvirksomhet.

– Politiet er bekymret for at kriminelle nettverk i større grad en før legger ut voldsoppdrag som anbud på internett. Dette er særlig utbredt i Sverige, og vi har eksempler på at svenske kriminelle også er kontrollert i Agder, sa Winsnes videre.

Vil ikke uttale seg om lokal tilknytting

– Politi fra hele Agder har vært involvert med et betydelig antall tjenestepersoner. Vi går ikke nærmere inn i detaljer på hvor i  distriktet, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar til N247.

I følge påtaleleder er det i hovedsak norske statsborgere som så langt er pågrepet i saken.

Powered by Labrador CMS