«Hvem skal slankes, Vidar?»

Publisert

Av Bård Solvik, bydel Søgne

Dette er et leserinnlegg som gjenspeiler innsenders mening.

Vidar Ertzeid mener det bør kunne slankes i en stor kommunal administrasjon, men er han klar over hvem han snakker om?

Når Vidar Ertzeid snakker om at det er 7450 årsverk i administrasjonen til Kristiansand kommune, og at det her er stort rom for slanking, skulle jeg ønske han var mer presis i sine formuleringer.

Administrativt ansatte er et begrep som gjerne omtaler de som jobber på kontor. I kommunal sammenheng ofte de som sitter på Rådhuset.

De årsverkene Ertzeid egentlig omtaler er alle de kommunalt ansatte i kommunen. Dette er sykepleierne på omsorgssentrene, fagarbeiderne i barnehagene, lærerne på skolen og sosionomene i barnevernet. Jeg har barn både på skole og i barnehage og ser daglig hvordan de står på. De er aldri overbemannet, ofte underbemannet.

Det samme tror jeg også gjelder de reelt administrativt ansatte i kommunen, det være seg kommunikasjonsrådgiveren eller saksbehandleren på byggeseak. Det kan godt hende Vidar får rett i at det må kuttes for å få kommuneøkonomien i bedre balanse. Jeg er overbevist om at dette i så tilfelle vil merkes for oss innbyggere, enten i form av et dårligere skoletilbud eller lengre saksbehandlingstid for å bygge en garasje.

Jeg utfordrer derfor Ertzeid til å være mer presis i sin omtale av hvem de han kaller administrasjonen er og hvor han ser de enkle kuttene heller enn å omtale alle som en stor masse.

Powered by Labrador CMS