Ønsker ikke å reetablere driften ved Langenes omsorgssenter

– Kan ikke late som vi har masse penger

Publisert

Med åtte mot tre stemmer vedtok helseutvalget i Kristiansand tirsdag kommunedirektørens forslag om ikke å reetablere drift av heldøgns omsorgsplasser ved Langenes omsorgssenter. Kommunedirektøren vil komme tilbake med vurdering av mulighetene for videre bruk av Langenes ved neste rullering av økonomiplan.

Under behandlingen i utvalget kalte Vidar Kleppe (Kleppelista) dette for et svik og et løftebrudd og fremmet et alternativt forslag om at det skulle foretas en mulighetsstudie før det ble fattet vedtak om fremtiden til Langenes omsorgssenter. Kleppes forslag ble ved voteringen forkastet etter å ha fått kun to stemmer.

Arbeiderpartiets representanter utalte stor forståelse for ansatte som ikke vil tilbake med dagens tilstand, men mente politikerne kunne hatt penger til å renovere med en endret prioritering.

– Vi må ta inn over oss økonomien og kan ikke late som vi har masse penger, kommenterte Høyres Kjetil Aasen og la til at han mente det var urealistisk å vedta en tilbakeflytting i dagens situasjon.

Kleplandstunet hvor Langenes omsorgssenter nå holder til i tredje etasje.

14 plasser flyttet

Bakgrunnen for saken som nå behandles er at beboere og personell tilhørende 14 plasser ved Langenes omsorgssenter i april 2023 ble flyttet til ledig kapasitet ved Kleplandstunet etter at helseutvalget hadde gitt politisk tilslutning til administrasjonens anbefaling om slik flytting.

Lokalpolitikerne bestilte samtidig en vurdering om eventuell videre bruk av fasiliteter på Langenes som heldøgns omsorgsplasser. Utvalget var i juni 2024 på befaring ved den da fraflyttede institusjonen, og nå fremmer kommunedirektøren forslag om veien videre for omsorgsplassene og for eiendommen på Langenes.

Saken har allerede blitt behandlet i Råd for personer med funksjonsnedsettelses som ønsker en mulighetsstudie før endelig vedtak om nedleggelse på Langenes. Eldrerådet støtter administrasjonens forslag under forutsetning om at en mulighetsstudie for Langenes omsorgssenter blir gjennomført raskest mulig. Partssammensatt utvalg støtter mot to stemmer (AP) kommunedirektørens innstilling om ikke å reetablere drift av heldøgns omsorgsplasser ve Langenes, men å komme tilbake med en vurdering av videre bruk ved neste rullering av økonomiplan.

Etter behandling tirsdag 15. oktober i helseutvalget, skal saken de kommende ukene videre til formannskap og bystyret.

Powered by Labrador CMS