![Lillian Kristiansen og resten av betjeningen ved Søgne konditori inviterer til nyoppussede lokaler](https://image.n247.no/546582.webp?imageId=546582&x=0.00&y=0.00&cropw=100.00&croph=100.00&width=960&height=634&format=jpg)
– På tide med oppussing og fornying
Etter 15 år i lokalene har Søgne konditori på Tangvall gjennomgått en etterlengtet oppussing.
Bakeriutsalget er en del av Grim bakeri og konditori, og daglig leder Roy Kristiansen ser optimistisk på fremtiden med fornyede lokaler og flere spennende planer.
–Dette er steg én av oppussingen. Vi har også planer om å skifte ut disken etter hvert, forteller Kristiansen.
Det har alltid vært bakeriutsalg i lokalene på Tangvall. Tidligere var det også mulighet til å få servert pizza i lokalet.
![Juletreet er fjernet, men lokalene er nyoppusset.](https://image.n247.no/546592.webp?imageId=546592&width=960&height=548&format=jpg)
– Bygget er fra 2004. Da vi overtok for 15 år siden, var ikke lokalene så gamle. Nå var det virkelig på tide med en oppussing og fornying, fortsetter Kristiansen.
Kristiansen ser for seg at Grim bakeri og konditori vil forbli på Tangvall i overskuelig fremtid.
– Vi har funnet vår plass her på Tangvall og har leiekontrakt i mange år fremover. Derfor fornyer vi lokalene, sier han.
Oppussingen har blitt gjennomført uten å stenge lokalene. Kristiansen forklarer at alt arbeid har blitt gjort på kveldstid og i helger.
– Oppussingen har derfor ikke vært merkbar for kundene annet enn at de ser at det blir gjort forbedringer.
Trofaste kunder
Kristiansen understreker betydningen av lojale kunder.
– Vi har mange faste kunder som setter pris på de intime lokalene våre, men det meste er take away og bedrifter. Dessuten har vi en del håndverkere som er innom for å kjøpe ei baguette og brus, forteller han.
Han trekker gledelig frem salgsveksten under helgens feiring av morsdagen.
– Vi gikk tom for kaker! Det er veldig positivt at folk igjen unner seg litt ekstra når anledningen byr seg.
Positiv utvikling på Tangvall
Kristiansen har fulgt utviklingen i Søgne med positive øyne, både som bedriftseier og privatperson med fritidsbolig i Søgne.
– Selv om konkurransen innen kafé- og bakeribransjen på Tangvall har blitt hardere, ser vi på det som noe positivt. Det bidrar til økt aktivitet og gjør Tangvall til et attraktivt sentrum for alle, forteller Kristiansen som selv mener bakeriet har en stor fordel.
– Beliggenheten er synlig og god. Her kan man kjøre helt til døren, forteller han
Skaper sommerjobber for ungdom
Med årene har Grim Bakeri og Konditori utviklet seg til mer enn bare et tradisjonelt konditori. En av de mest synlige satsingene er isbua som settes opp utenfor lokalene om sommeren.
![Isbua som plasseres utenfor bakeriutsalget hver sommer skaper sommerjobber for lokal ungdom.](https://image.n247.no/546586.webp?imageId=546586&width=960&height=548&format=jpg)
– Vi skal til på den fjerde sesongen med isbu til sommeren. Det er veldig positivt – ikke bare fordi det gir oss synlighet, men fordi det skaper sommerjobber for syv til åtte ungdommer fra Søgne, avslutter Kristiansen.